Xavi Closas: “Em quedo amb l’evolució de l’equip”

Xavi Closas: “Em quedo amb l’evolució de l’equip”

El tècnic del filial valora la temporada del seu equip una setmana després d'acabar la lliga acabant sisens en la fase per l'ascens i havent assolit la permanència fa mesos

El Barça B va tancar la setmana passada la lliga amb el doble desplaçament a Ceuta i Talavera. L’equip, que ja havia confirmat feia mesos la seva permanència a la Divisió de Plata del futbol sala estatal de cara la temporada vinent amb la classificació per la fase d’ascens, conclou aquesta segona fase de la lliga en 6a posició, amb un balanç global de 10 victòries, 4 empats i 10 derrotes. Els blaugrana, amb un joc atrevit i una defensa molt agressiva, estan entre els equips més golejadors del campionat, amb un total de 85 gols en 24 partits. 

El tècnic de l’equip, Xavi Closas, ha posat punt i final a una temporada que ha valorat molt positivament: “Hem competit molt bé la gran majoria de partits, i a la vegada els jugadors han estat preparats i han complert molt bé quan han anat entrenant amb el primer equip. Per tant, els dos grans objectius de la temporada s’han complert”, destaca. 

Una temporada marcada per les interrupcions

En una temporada marcada per la situació de pandèmia, el filial blaugrana n’ha viscut de primera mà les conseqüències, que els van afectar sobretot en el moment d’impàs entre les dues fases del campionat: “Just abans de l’inici de la 2a fase vam estar dues setmanes seguides sense competir per confinaments. En aquell moment estàvem a un gran nivell, i ens va trencar una mica el ritme. Entrem a la 2a fase il·lusionats, per quedar el més amunt possible, i ens trobem amb dos partits claus, que deixem escapar per detalls. Si haguéssim sumat els punts la dinàmica de l’equip hagués variat una mica.”, destaca Closas, que considera que també s’han vist perjudicats pel fet de no poder accedir, com a filial, a disputar els playoffs pel campionat. “Veus que no tens cap opció de disputar els playoffs pel títol, pel fet de ser un filial, i en aquesta categoria baixar un punt la concentració penalitza molt. Jo crec que de cara altres temporades caldria canviar-ho i que almenys puguem tenir opció a disputar alguna cosa”, remarca. 

Satisfet amb l’equip

De l’equip en destaca la seva evolució durant la temporada, i la intensitat que ha imprès en cada partit. “Hem fet una defensa molt agressiva, recuperant moltes pilotes en zona d’elaboració del rival, i hem generat moltes ocasions arran d’això”, remarca, a la vegada que reconeix que l’equip encara té marge de millora de cara la temporada vinent. “Hem de seguir millorant en l’elaboració amb joc de 4, buscar aquestes esquenes que es generen. Aquí hem anat una mica més coixos”.

El filial, un cop acabada la lliga, continuarà entrenant amb l’objectiu de seguir evolucionant i ja amb un ull posat a la temporada vinent. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut