"Hem complert l'objectiu que ens havíem marcat"

Entrevista a Adrián Wilches, entrenador del Barça hockey herba femení, al web de la Federació Espanyola

Adrián Wilches, entrenador de l'Barça Hockey Herba femení, és protagonista d'una entrevista publicada a la web de la Federació Espanyola d'aquest esport, després d'haver dirigit aquesta temporada l'equip blaugrana fins a la segona posició de la Primera Divisió i aconseguir l'ascens a la Lliga Iberdrola.

Fa tot just unes setmanes, el primer equip femení del FC Barcelona feia història. Per primera vegada aconseguia l'ascens a la màxima competició femenina de l'hockey herba espanyol. D'aquesta manera, l'equip dirigit per Adrián Wilches jugarà la propera edició de la Lliga Iberdrola. Aquest argentí de Ranelagh, valora el que ha estat una temporada inoblidable.

  • Hola Adrián, com valores aquest èxit obtingut pel FC Barcelona?

AW: Estem immensament contents amb el que s'ha aconseguit. Era l'objectiu que ens havíem marcat a l'inici de temporada. Consideràvem que teníem el potencial suficient i a la fi, ho hem aconseguit.

  • Quina consideres que ha estat la clau per aconseguir-ho?

AW: L'enorme compromís de tot l'equip ha estat fonamental. El donar el màxim sempre i més en moments complicats com va ser el toc de queda, el qual va complicar molt el poder entrenar en condicions. La solidesa mostrada a la segona volta també ha estat un factor fonamental.

  • Vau arribar a l'últim partit amb la victòria com a única possibilitat per obtenir l'ascens directe. Com vas preparar aquest partit amb tanta pressió sobre el mateix?

AW: He de reconèixer, que al llanrg d'aquesta campanya, hem rendit millor quan més gran era la pressió. En certa manera ens afavoria el fet que únicament ens valgués la victòria, ja que ens ficava encara més en el que demandava el partit. Vam mirar de donar traquil·litat a les jugadoes i conscienciar-les que arribaven a aquest partit clau en un gran moment.

  • Personalment, suposo que ha estat una satisfacció enorme per a tu...

AW: Estic molt feliç i molt orgullós de la feina de tots; de l'staff, de les jugadores i del club, que ens ha donat tot el suport possible. Així, en les últimes setmanes, ens ho van adaptar tot a nosaltres perquè poguéssim afrontar aquesta part decisiva de la millor manera possible.

  • Tot i l'alegria final, haureu tingut els vostres moment complicats?

AW: Doncs si. Vam anar líders fins a la jornada setena. Després vam tenir una petita baixada. Al perdre contra el Club de Campo havíem de guanyar tots els partits posteriors, però com he comentat abans, quan més exigits estàvem millor hem rendit.

  • La Primera Divisió Femenina s'ha mostrat molt igualada fins al final. A què creus que s'ha degut?

AW: Crec que, al no haver-hi hagut descensos, el nivell mitjà de la competició va augmentar aquesta temporada. Això ens ha donat una oportunitat a tots de poder aspirar a grans fites i això s'ha notat a la llarga.

  • I ara ja pensant en la Lliga Iberdrola. Quin és l'objectiu que us marqueu per al curs que ve?

AW: Tractar d'assegurar la categoria. Buscarem arrencar de la millor manera possible i consolidar-nos. A tots els equips que pugen els costa aconseguir-ho, amb el que un bon començament serà fonamental per a això.

  • Com l'heu planificat?

AW: Ja hem tornat a entrenar. Un nivell encara més gran d'exigència demanda un altre compromís i entenem que hem de pujar de nivell en major mesura. Per a això ens reforçarem. El club ens proporcionarà reforços amb els quals ja estem en converses per fer aquestes incorporacions.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut