Focus en la figura d'Ilaix Moriba

Amb el '27', el físic i talentós migcampista del Barça B acumula 11 aparicions consecutives amb el primer equip, totes elles sortint des de la banqueta

El nom d'Ilaix Moriba es repeteix successivament. Amb el 27 a l'esquena, el físic i talentós migcampista del Barça B acumula 11 aparicions consecutives amb el primer equip. Totes elles sortint des de la banqueta. Ronald Koeman el veu com a revulsiu, però també com a figura per mantenir l'avantatge culer en l'electrònic. Les virtuts del futbolista de La Masia són infinites.

Aquests 11 partits seguits van començar el passat 27 de febrer al Ramón Sánchez Pizjuán. Ilaix Moriba va entrar al minut 70, quan el Barça guanyava per 0-1. Era la tercera participació del jugador de 18 anys amb el primer equip, però aquell dia va meravellar a propis i estranys. Ambició, caràcter, entrega i assistència. Aquesta va ser l'aportació del 27 blaugrana, que va servir per arrodonir un triomf en un sempre complicat estadi.

Ilaix ha sortit fort, i tranquil amb la pilota. En pocs minuts ha ajudat l'equip a guanyar el partit

Koeman, després de la victòria per 0-2 contra el Sevilla

Aquests són els 11 matxs seguits d'Ilaix Moriba amb el FC Barcelona:

1. Sevilla 0 - Barça 2. Entra al minut 70, amb 0-1 en l'electrònic, i firma l'assistència del 0-2
  2. Barça 3 - Sevilla 0. Entra al minut 78, amb 1-0, i ajuda a l'equip a assolir la final de Copa
  3. Osasuna 0 - Barça 2. Entra al minut 67, amb 0-1, i certifica el triomf barcelonista fent el 0-2
  4. PSG 1 - Barça 1. Entra al minut 79, però no pot contribuir a desfer l'empat
  5. Barça 4 - Osca 1. Entra al minut 69, quan el Barça guanya per 3-1
  6. Reial Societat 1 - Barça 6. Entra al minut 67 i dóna l'assistència del 0-5
  7. Barça 1 - Valldolid 0. Entra al minut 76, amb empat al marcador
  8. Reial Madrid 2 - Barça 1. Entra al minut 72 i estavella una pilota al travesser, que, d'entrar, hagués suposat l'empat culer
  9. Athletic Club 0 - Barça 4. Entra al minut 81, amb 0-4, i aixeca el seu primer títol
  10. Barça 5 - Getafe 2. Entra al descans del partit, amb 3-1
  11. Vila-real 1 - Barça 2. Entra al minut 63, amb 1-2

Estrena golejadora, i del palmarès

A Pamplona, l'imberbe guineà va dibuixar el seu primer gol amb el Barça. Va ser la diana que va tancar el triomf a El Sadar (0-2). Després d'una combinació entre Pedri i Messi, Ilaix Moriba va traçar un retall a la frontal de l'àrea per posteriorment telegrafiar un potent xut amb l'esquerra al fons de la porteria.

"Estic molt feliç", va declarar a la finalització del partit contra l'Osasuna. Un estat de joia que s'allargaria. No solament per les oportunitats que li oferia Koeman. Perquè estava per arribar el seu primer títol com a jugador del primer equip. La Copa del Rei 2020/21. Però no era el seu primer trofeu en el seu palmarès de blaugrana. D'ençà que va arribar al Barça l'any 2010, el futbolista guineà va ser campió de Lliga amb el Benjamí A, l'Aleví C, l'Aleví A, l'Infantil B, l'Infantil A, el Cadet B i el Cadet A i, a més, va ser decisiu en la victòria de LaLiga Promises Internacional del 2015.

I és que aquest culer que va arribar a La Masia fa 11 anys té un caràcter i una energia guanyadora. Un futbolista de futur que ja deixa empremta en el present. De ben segur, que en el tram final apassionant de Lliga, suma més participacions sota les ordres de Ronald Koeman.