27 d'abril del 2019: El Barça es proclama campió de Lliga

27 d'abril del 2019: El Barça es proclama campió de Lliga

L'equip entrenat per Ernesto Valverde i capitanejat per Leo Messi va situar el 26è campionat lliguer en les vitrines del Club després de guanyar el Llevant (1-0)

El dissabte 27 d'abril del 2019, el Barça es va proclamar campió de Lliga per 26a vegada en la seva història. Un confeti que va esclatar al Camp Nou gràcies al triomf davant el Llevant (1-0). Aquella nit de joia a l'Estadi, l'elenc entrenat per Ernesto Valverde i capitanejat per Leo Messi va situar l'últim torneig domèstic a les vitrines del Club. 

En l'actualitat, quan resten sis jornades per la finalització de la Lliga, els de Koeman tenen l'opció de recuperar l'èxit blaugrana d'aquell dia. Però tornem al passat, i, quan es compleixen dos anys, repassem com va anar aquella nit al Camp Nou. 

Gol de Messi... 

Contra el conjunt granota i en la jornada 35, el Barça va presentar la següent alineació: Ter Stegen, Semedo, Lenglet, Piqué, Jordi Alba, Arturo Vidal, Arthur (Busquets), Rakitć, Coutinho (Messi), Dembélé (Sergi Roberto) i Luis Suárez. 

Messi, sempre protagonista en les grans nits i després de la lluita d'Arturo Vidal per servir-li la pilota, va ser l'autor del gol de campionat. Una genialitat de l'argentí dins l'àrea, que va retallar i, posteriorment, va creuar la pilota per situar l'1-0. 

Un resultat que no es mouria més, tot i la insistència culer. No va importar que l'afició no cantés cap gol més. Perquè el Barça, a falta de tres jornades per a la conclusió, s'apoderés d'un nou títol de Lliga davant el conjunt valencià. Curiosament, també el 2005 i el 2011 els barcelonistes es van proclamar campions contra el Llevant, però en aquests casos, jugant al Ciutat de València. I, precisament, aquest curs, els de Koeman visitaran el Llevant quan faltin tres jornades per la conclusió. Es repetirà la història?

... per aixecar la Lliga més matinera

Per dates, aquell trofeu del 27 d'abril del 2019, va ser la Lliga resolta amb més antelació de tot el segle XXI: cap s’havia guanyat abans d’un 27 d’abril. I l'encarregat d'alçar el títol al cel de Barcelona va ser Leo Messi. 

Celebracio gespa

Aquell títol va certificar l'hegemonia culer. No solament perquè els de Valverde van liderar la competició en 34 de les 38 jornades de la Lliga. Si no que també perquè 8 de les darrere 11 Lligues portaven les cintes blaugranes. Una dècada gloriosa, liderada per Leo Messi. El primer jugador de la història del Club que va assolir la desena de Lligues. I aquella era la primera que aixecava com a primer capità. Ara després d'alçar el tercer títol com a primer capità, la Copa del Rei 2020/21, el millor jugador del món buscarà repetir la instantània amb la Lliga 2020/21. 

Celebració a la gespa del Camp Nou

L'Estadi es va bolcar amb l'equip de principi a fi. I va esclatar d'alegria amb el xiulet final. Els somriures van omplir la grada, però també la gespa. Tot va ser una festa. Arrodonida amb música, focs artificials i volta d'honor dels campions. 

Ara, tot havent recordat aquesta efemèride, els de Koeman buscaran apropiar-se d'una nova Lliga. Un torneig que presenta un tram final emocionant i trepidant. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut