Maccabi Tel Aviv - Barça: Cruel desenllaç a la pròrroga (99-94)
Ofert per

Els culers cauen de manera cruel en un matx trepidant fins el final i hauran d'esperar per intentar certificar la primera plaça de la fase regular de l'Eurolliga

No ha pogut ser. El Barça ha caigut a Israel davant el Maccabi de Tel Aviv (99-94) a la pròrroga en un partit trepidant fins al final. Els culers han lluitat en tot moment, però finalment s'ha escapat la victòria al darrer sospir amb una dubtosa falta de Mirotic per trepitjar la línia quan el Maccabi anava a treure de banda. Així doncs, els blaugrana hauran d'esperar a la propera jornada per intentar certificar la primera plaça de la fase regular de l'Eurolliga.

Bon inici defensiu

Cinc punts seguits de Mirotic han frenat el bon inici local, tot i que el Maccabi ha anat manant al marcador durant tot el primer quart. La gran defensa de tots dos equips ha provocat que cap dels dos conjunts anotés una gran quantitat de punts i finalment els primers 10 minuts han finalitzat amb un 19-14 al marcador.

Ja al segon quart, els locals han seguit a un bon nivell i han ampliat l'avantatge a l'electrònic, arribant a guanyar de 9 punts (32-23). Tot i així, amb un gran Higgins en atac, el Barça ha començar a retallar distàncies i un parcial final de 2-9 ha permès als culers marxar a només a un punt al descans (39-38).

Kuric, amb un gran triple, ha iniciat de la millor manera el tercer quart, donant el primer avantatge del partit als de Saras (39-41). En aquesta segona meitat, el partit ha estat molt menys travat que a la primera, amb el dos equips anotant amb més facilitat. Més triples, aquest cop de Calathes i Higgins després d'una fantàstica acció de Mirotic amb dos taps en una mateixa jugada, han impulsat els culers, però un bon parcial local de 8-2 ha permès al Macabi marxar al darrer quart per davant (65-59).

Reacció i a la pròrroga

Els blaugrana han començat molt bé el darrer període, i quatre cistelles seguides d'un Mirotic espectacular han igualat el marcador (72-72). A més, dues cistelles més de Davies han situat als culers per davant (74-76) amb un gran parcial de 9-17. Amb l'estira-i-arronsa constant als darrers compassos, un 2+1 Jones semblava liquidar el partit a 11 segons del final, però ha fallat l'addicional i Higgins, a tres segons pel final, ha anotat per igualar (80-80) i enviar el matx a la pròrroga.

Cruel desenllaç

El Barça ha iniciat bé la pròrroga, amb Davies molt endollat sota la cistella, i amb Higgins igualant de nou el partit a falta de 12 segons per al final (94-94). La igualtat era màxima, però una falta tècnica assenyalada a Mirotic, per trepitjar la línia quan el Maccabi anava a treure de banda, ha acabat decidint el partit. El Maccabi no ha fallat des de la línia de tir lliure i s'ha acabat emportant el partit (99-94). Finalment, derrota cruel per al Barça, que tot i així ha realitzat un grandíssim partit.