17 partits sense perdre a la Lliga, la millor ratxa d’Europa

17 partits sense perdre a la Lliga, la millor ratxa d’Europa

Gràcies al triomf davant l’Osca, els de Koeman han allargat la condició d’imbatibilitat que va començar el passat 13 de desembre

14 victòries i tres empats. El Barça és l’equip d’Europa que acumula més partits seguits sense perdre en Lliga. Un camí exempt de derrotes, que s’ha refermat en el darrer triomf davant l’Osca (4-1) en el torneig regular. Uns tres punts que també han permès retallar distàncies amb el líder. 
 
Contra els aragonesos, els de Koeman han reforçat la condició d’imbatibilitat. Una qualitat que van adoptar el passat 13 de desembre del 2019 en la jornada 13 en el Barça 1 - Llevant 0. Des d’aleshores, cap equip de la Lliga ha estat capaç de guanyar els blaugranes. 

Una sèrie de 17 compromisos imbatuts que eleven aquesta ratxa com la millor de les 5 grans Lligues Europes. Cap conjunt de la Lliga, de la Premier League, de la Bundesliga, de la Serie A o de la Ligue 1 pot seguir el rastre dels culers. L’Inter de Milà i el Lille són els elencs que més se’ls hi acosten; ambdós reuneixen 11 duels lliguers sense perdre. 

Un pas de 17 partits on els blaugranes acumulen 45 punts. Una quantitat que els acosta al lideratge, que ara es troba a quatre punts. En l'última derrota barcelonista en Lliga, abans de l'arrencada d'aquesta ràfega d'imbatibilitat, l'Atlètic de Madrid tenia un marge de deu unitats. 

Messi, el més golejador

L'astre argentí, que ha arribat als 20 gols per 13a temporada consecutiva, és el futbolista que ha aportat més gols en aquesta ratxa. Un total de 17 dianes, que també li han permès erigir-se en el Pitxitxi (21 dianes). Ara bé, en la faceta anotadora sobresurten altres futbolistes com De Jong, Jordi Alba, Griezmann o Trincão, amb tres dianes cadascun. A més, aquest pas d'imbatibilitat ha permès veure l'estrena anotadora de Mingueza, l'extrem portuguès, Ilaix Moriba, Riqui Puig i Araujo

A més, ressaltar que el 2021 el Barça segueix un camí quasi perfecte en el torneig regular. Perquè els de Koeman s'han endut els tres punts en 10 ocasions, i només els han deixat escapar una vegada; en l'empat a u davant al Cadis al Camp Nou. Una imbatibilitat en aquest any que a Europa només pot sostenir el FC Barcelona. Cap altre equip de les grans cinc Lligues pot presumir de no haver perdut cap compromís de lliguer aquest 2021.

Una mirada al curs 2018/19

El Barça d'Ernesto Valverde 2018/19 va fixar la darrera millor ratxa barcelonista en Lliga. Va encadenar 23 matxs sense perdre: 18 triomfs i cinc empats. Així doncs, els de Koeman tenen a l'horitzó aquest precedent. De moment, contra l'Osca, han sumat el darrer triomf lliguer que els permet augmentar la condició d'imbatuts i deixar-la a 17 partits: 14 victòries i tres empats.  
 
En calendari de partits que ve, els culers esperen perllongar aquest camí, que no coneix la derrota des del 5 de desembre de 2019. I seguir sumant punts per atrapar la primera posició de la taula.  

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut