Ángel Alarcón, el 15è jugador juvenil que debuta amb el Barça B en l’era Garcia Pimienta

Ángel Alarcón, el 15è jugador juvenil que debuta amb el Barça B en l’era Garcia Pimienta

El davanter de Castelldefels segueix les passes de Balde, Ilias, José Marsà, Jaume Jardí i Gavi que també han debutat aquesta temporada 2020/21

Ángel Alarcón, de 16 anys, es va convertir aquest diumenge en el 15è jugador juvenil que debuta amb el Barça B en l’era Garcia Pimienta. I ho va fer en un partit en què el filial blaugrana va assolir tres punts vitals en el derbi davant l’Espanyol B a la Ciutat Esportiva Dani Jarque (0-1). Un resultat que situa al filial blaugrana segon classificat, empatat amb el líder, el Nàstic, amb 32 punts i d’aquesta manera, se situa a tan sols un punt d’assolir l’ascens a la Primera RFEF – competició que es crearà la temporada vinent – i de disputar la segona fase per intentar pujar a la Segona A.

El davanter de Castelldefels va substituir en el minut 71 Gustavo Maia amb 0-1 al marcador i va gaudir dels seus primers minuts amb el Barça B. Ángel Alarcón va demostrar molta personalitat en els 20 minuts que va disputar sobre la gespa de la CE Dani Jarque, la seva antiga casa. Mostra d’això és que gairebé assisteix el segon gol en l’últim minut del partit, però Zeballos no va poder arribar a la rematada per ben poc.

Alarcón va arribar l’estiu del 2018 procedent de l’Espanyol al Cadet B dirigit per Sergi Milà, equip que va guanyar la Lliga. Aquella temporada Alarcón ja va demostrar de la seva capacitat golejadora amb 22 gols. La següent temporada, Ángel va ascendir al Cadet A, també dirigit per Sergi Milà, que va fer-se càrrec de la banqueta. L’equip no va poder completar la Lliga a causa de la pandèmia per la Covid-19, tot i que liderava la classificació. Però les seves condicions físiques i futbolístiques han fet que enguany hagi pujat directament al Juvenil A cremant etapes ràpidament i està realitzant una gran temporada. Aquest curs ha realitzat set dianes amb el Juvenil A. 

D’aquesta manera, Álarcón segueix les passes dels seus companys juvenils Balde, Ilias, José Marsà, Jaume Jardí i Gavi que també han debutat aquesta temporada 2020/21.

L’ascensor del Juvenil A al Barça B funciona. Des que Garcia Pimienta es va fer càrrec de l’equip el 25 d’abril del 2018 han estat 15 els juvenils que han debutat amb el Barça B. Jandro, Konrad, Nils Mortimer, Arnau Tenas i Nico van debutar la temporada 2018/19, mentre que Ilaix Moriba, Peque, Mika i Antonio Jesús Cantón, ara al Vila-real C, ho van fer la 2019/20. Aquella mateixa temporada 2019/20, Ansu Fati va disputar diversos partits de pretemporada amb el Barça B, com el Torneig de l’Estany, però no va arribar a debutar de forma oficial al filial blaugrana al pujar directe al primer equip.

Una plantilla de 19,8 anys de mitjana d'edat

Ilias Akhomach va debutar a la jornada 4 de Lliga al camp de l’Andorra, Alejandro Balde ho va fer una jornada després al camp de L’Hospitalet, a José Marsà li va arribar el torn a la jornada 7 al camp del Llagostera , a Jaume Jardí li va arribar la oportunitat al camp del Nàstic de Tarragona i Gavi va debutar en la golejada davant l’Hospitalet. Alarcón ha estat el 6è juvenil que debuta aquest curs i el 15è en l’era Garcia Pimienta. El Barça B de Garcia Pimienta competeix a la Segona Divisió B amb una plantilla molt jove de 19.8 anys de mitjana d’edat, per intentar ascendir a la Primera RFEF i també a la Segona A. Queda tan sols un punt per assolir l’objectiu l’ascens a la Primera RFEF. I tot amb una plantilla molt jove i en el qual han debutat fins a sis jugadors juvenils. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut