Gavi, el 14è jugador juvenil que debuta amb el Barça B en l’era Garcia Pimienta

Gavi, el 14è jugador juvenil que debuta amb el Barça B en l’era Garcia Pimienta

El migcampista andalús segueix les passes de Balde, Ilias, José Marsà i Jaume Jardí que també han debutat aquesta temporada 2020/21

Pablo Páez Gavira ‘Gavi’, de 16 anys, es va convertir aquest diumenge en el 14è jugador juvenil que debuta amb el Barça B en l’era Garcia Pimienta. I ho va fer en un partit en què el filial blaugrana es va exhibir a l’Estadi Johan Cruyff golejant l’Hospitalet per 6-0, resultat que el situa en la tercera plaça de la classificació en llocs d’ascens a la Primera RFEF – competició que es crearà la temporada vinent- i de promoció a la Segona A. El migcampista andalús va substituir Nico en el minut 77 amb 6-0 al marcador i va gaudir dels seus primers minuts amb el Barça B. Gavi va demostrar molta personalitat en els 15 minuts que va disputar sobre la gespa del Johan Cruyff. Mostra d’això és que gairebé obté el debut somiat marcant un gol, però el seu xut va picar al pal. 

Gavi va arribar el 2015/16 procedent del Betis a l’Aleví A blaugrana dirigit per Marc Serra, equip que va guanyar la Lliga i la Copa Catalunya. Des d’aleshores, Gavi ha passat per l’Infantil B, Infantil A, Cadet B i Cadet A. Aquest estiu va fer el salt directament al Juvenil A i ha demostrat la qualitat que té tot i ser juvenil de primer any. A més, ha marcat 4 gols, un fet que demostra que és un migcampista amb arribada a l’àrea. D’aquesta manera, Gavi segueix les passes dels seus Companys juvenils Balde, Ilias, José Marsà i Jaume Jardí que també han debutat aquesta temporada 2020/21.

Al finalitzar el partit, Gavi es va mostrar molt satisfet als micròfons de Barça TV: "Estic molt feliç pel debut. L'objectiu és seguir treballant amb el Juvenil A i si em donen més oportunitats aprofitar-les. Quan anava a entrar al terreny de joc tant Garcia Pimienta com tot l'staff tècnic m'han dit que estigués tranquil i que gaudís". I va afegir: "Sóc un jugador tècnic, amb arribada i competitiu. Quan passen aquestes coses me'n recordo, sobretot, de la meva família, dels amics i de totes les persones que m'han ajudat arribar fins aquí. No m'ho esperava i s'ha de seguir treballant perquè tot arriba".

"Estic molt feliç pel debut. L'objectiu és seguir treballant amb el Juvenil A i si em donen més oportunitats aprofitar-les"

Pablo Páez Gavira 'Gavi' (jugador del Juvenil A)

En aquest sentit, el tècnic Garcia Pimienta va elogiar el talentós migcampista del Juvenil A: "El partit s'ha posat de cara perquè pugués debutar, l'Ilaix estava cansat i ens ha demanat el canvi. El nico, a més, tenia targeta groga i tal com estava el partit, s'ha posat de cara perquè pugués debutar. Sabia que ho faria bé. Hem de tenir tranquil·litat, és un noi que té bastanta dinàmica de Barça B, que té moltíssima projecció, que ho està fent molt bé al juvenil que és el seu equip, i que s'està guanyant poder tenir minuts aquí. Sempre que el necessitem ho farà bé amb nosaltres, però hem de tenir paciència".

"El Gavi és ún noi que té bastanta dinàmica de Barça B, que té moltíssima projecció, que ho està fent molt bé al juvenil que és el seu equip, i que s'està guanyant poder tenir minuts aquí"

Garcia Pimienta (entrenador del Barça B)

A més, Garcia Pimienta va explicar, una vegada més, el talent que hi ha al planter: "Quan tens un planter com el del Barça, i a més, jo he estat entrenador dels equips juvenils anteriorment i saps el que ve per darrere, tens ganes que els nois tinguin oportunitats, però estem en una categoria molt dura i molt difícil. Ha debutat el Gavi que és juvenil de primer any, i ha sortit en un moment del partit que estava molt favorable i estic content perquè jugadors tan joves en aquesta categoria els hem de donar oportunitat quan les coses van bé".

L’ascensor del Juvenil A al Barça B funciona. Des que Garcia Pimienta es va fer càrrec de l’equip el 25 d’abril del 2018 han estat 14 els juvenils que han debutat amb el Barça B. Jandro, Konrad, Nils Mortimer, Arnau Tenas i Nico van debutar la temporada 2018/19, mentre que Ilaix Moriba, Peque, Mika i Antonio Jesús Cantón, ara al Vila-real C, ho van fer la 2019/20. Aquella mateixa temporada 2019/20, Ansu Fati va disputar diversos partits de pretemporada amb el Barça B, com el Torneig de l’Estany, però no va arribar a debutar de forma oficial al filial blaugrana al pujar directe al primer equip.

Una plantilla de 19,8 anys de mitjana d'edat

Ilias Akhomach va debutar a la jornada 4 de Lliga al camp de l’Andorra, Alejandro Balde ho va fer una jornada després al camp de L’Hospitalet, a José Marsà li va arribar el torn a la jornada 7 al camp del Llagostera i a Jaume Jardí li va arribar la oportunitat al camp del Nàstic de Tarragona. Gavi es va convertir aquest diumenge davant l’Hospitalet en el cinquè juvenil que debuta aquest curs i el 14è en l’era Garcia Pimienta. A més, a la banqueta també hi era Ángel Alarcón, també juvenil de primer any que ja ha anat convocat diverses vegades aquesta temporada. El Barça B de Garcia Pimienta competeix a la Segona Divisió B amb una plantilla molt jove de 19.8 anys de mitjana d’edat, per intentar ascendir a la Primera RFEF i també a la Segona A.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut