Barça – Baskonia: Amb pas ferm cap a la final! (77-68)

Els culers guanyen amb autoritat a les semifinals i disputaran la gran final de Copa del diumenge davant el Reial Madrid

Gran victòria blaugrana per seguir vius a la Copa. Els culers han superat amb autoritat al Baskonia a les semifinals (77-68) i disputaran la gran final de diumenge (18.30 hores) davant el Reial Madrid. Els culers han realitzat un bon partit, però una gran reacció dels bascos al darrer quart ha estat a punt de complicar el matx. Tot i així, els de Saras han pogut aguantar per acabar emportant-se un triomf merescut.

Inici igualat

El primer quart ha estat marcat per la falta d’encert en atac, principalment a causa de la bona defensa de tots dos equips. En un estira-i-arronsa constant, cap dels conjunts ha pogut destacar i el període ha finalitzat amb un igualat 15-12 favorable al Barça. Ja al segon quart, el Barça ha posat la directa i ha millorat molt en el rebot, i a poc a poc ha anat dominant sobre la pista. A les acaballes del quart, quatre triples consecutius de Mirotic, Higgins i Hanga han obert escletxa al marcador situant al Barça a +11 (38-27) al descans.

Els culers han iniciat la segona part força endollats per guanyar de 15, però un bon parcial de 0-7 per al Baskonia ha tornat a ficar als bascos dins del partit. Tot i així el Barça, amb un bon Kuric, no ha afluixat per seguir augmentant distàncies al marcador i afrontar el darrer quart amb el seu màxim avantatge fins al moment (+17, 64-47).

Reacció insuficient

El Baskonia, però, no havia dit la seva última paraula, i un gran inici del quart temps ha tornat a igualar-ho tot. Malgrat que el Barça s’ha situat a 20 amb un triple d’Abrines, un parcial de 2-18 per al Baskonia ha col·locat el 69-65 a falta de cinc minuts per al final. El Barça, però, ha reaccionat als darrers instants i no s’ha deixat sorprendre, i a poc a poc, ha tornat a agafar un bon avantatge per acabar guanyant amb solvència als darrers minuts. Finalment, victòria blaugrana (77-68), que jugarà la gran final davant el Reial Madrid.