Barça B - Juaristi ISB: Cauen a la pròrroga (82-84)

Els blaugranes juguen gran minuts de bàsquet, però la sort no els hi està de cara a la fi del partit

Els dos millors equips de la LEB Plata a la fi de la primera volta. Els primers dels dos grups que té la competició s’enfrontaven per assolir el títol de campió de la Copa LEB Plata 2021. Els bascos del Juaristi arribaven com a vigents campions i els blaugranes aspiraven a assolir el seu primer títol. En els primers 20 minuts, l’encert exterior blaugrana i el seu treball defensiu, els hi va permetre dominar amb comoditat.

En el tercer quart, els bascos han remuntat, poc a poc però els blaugranes es mantenien en el partit, arribant al darrer quart amb tot per decidir. La igualtat ha estat la tònica dels darrers 10 minuts i la igualtat ha persistit fins al xiulet final, tocava a una la pròrroga, on els visitants van jugar les seves opcions i es van emportar el triomf.

Encert blaugrana

El Barça B sortia endollat en el tir exterior, l’encert des de la línia de tres els permetia assolir les primeres diferències (14-5) en el minut 4. Els de Mateo Rubio es mantenien ferms en el marcador (21-9) en el minut 8, demostrant el que es veia sobre la pista de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. El tir exterior local continuava en un percentatge impressionant i tancaven el quart amb un 28 a 11 favorable.

La diferència augmentava (33-11) en el minut 13. L’allau de joc blaugrana superava els sistemes defensius visitants. A partir d’aquí, el Juaristi ISB va desenvolupar els seus millors minuts, amb un parcial de 0-11, que deixava el lluminós en 33 a 22, en el minut 16. El Barça B va aturar el joc dels bascos. Un parcial, ara favorable als locals de 8 a 0, establia el 41 a 22, en el minut 18.

Al descans el 41 a 28 demostrava el domini dels joves blaugranes en els primers 20 minuts de joc.

Igualtat fins a la fi

La sortida del Juaristi va ser molt força. Amb encert de cara a cistella, els bascos van retallar i es situaven a 3 punts (45-42) en el minut 25 de partit.  A partir d’aquest moment, els de Mateo Rubio es van assentar sobre la pista i van poder parar l’allau de joc visitant. Les diferències s’estabilitzaven (50-47) en el minut 27 i el partit tornava a començar de nou. A l fi del quart, un 56 a 55, que deixava tot obert.

Tot començant el darrer quart, Juaristi ISB s’avançava en el marcador (56-57) fet que no es produïa des de l’inici del partit, amb el 0-2 inicial. Però era un partit de ratxes, emocionant i competit i el Barça B es tornava a situar (63-59) per davant en el minut 33.

En el minut 37, el Juaristi ISB tornava a avançar-se (69-70). S’entrava en el darrer minut amb els bascos tres punts per sobre. A 22 segons de la fi, el blaugrana Marcos, amb un 2+1, situava l’empat a 76 en el marcador. Juaristi tenia la darrera possessió i la defensa blaugrana no els hi va permetre anotar, anàvem a la pròrroga.

En el temps extra, un 2+1 posava de nou als locals per 79 a 78 en el minut 3 de la pròrroga Juaristi aprofitava les seves opcions ofensives i entrava al darrer minut guanyant per 4 punts. A menys de 2 segons el Barça B tenia possessió amb un 82 a 84 desfavorable però el darrer tir no va entrar i els bascos van revalidar el títol.