Més de 31.000 socis i sòcies poden sol·licitar el vot per correu domiciliari

Més de 31.000 socis i sòcies poden sol·licitar el vot per correu domiciliari

El Club ofereix als majors de 65 anys i a tots aquells amb mobilitat reduïda o que no es puguin desplaçar per qualsevol malaltia la opció de que votin des de casa

Per primera vegada a la història del Club, els socis i sòcies del FC Barcelona inclosos en el cens electoral (110.290 del cens total de 140.278) tindran la possibilitat de votar per correu postal en unes eleccions a la presidència del Club, i poden sol·licitar aquesta opció fins el proper 9 de febrer a través del formulari que trobaran a l’espai d’Eleccions de la web

L’opció de vot per correu, a més, inclou la modalitat de vot domiciliari al que es poden acollir més de 31.000 socis i sòcies, aquells que tenen més de 65 anys (un total de 31.682, el que representa el 29% del cens), una xifra a la que hi ha que sumar tots aquells que no puguin desplaçar-se per motius de salut que així ho sol·licitin.

WEB_Eleccions_CENS_CAT V4-min

Més de 4.000 socis i sòcies (4.117) ja s’havien demanat poder votar per correu en les primeres vuit hores d’activació del formulari. El vot per correu és una manera segura i fàcil de poder votar evitant els desplaçaments i minimitzant el risc en un context de pandèmia com el que ens trobem. És per això que el Club ha posat a disposició dels socis que es troben entre la població més vulnerable davant la Covid-19, que són els de més de 65 anys, la modalitat de poder votar des de casa seva, sense haver de desplaçar-se a l’oficina de Correus. 

Cal recordar que per fer-ho només s’han de seguir dos senzills passes: primer, inscriure’s com a peticionari de vot per correu en la modalitat de domicili al site electoral del Club (s’ha de tenir en compte que un cop fet ja no es podrà votar presencialment) i segon, retornar el sobre amb la papereta del vot al funcionari de Correus que es desplaci a casa seva per entregar la documentació per correu certificat en aquell mateix moment. 

Els 31.682 socis de més de 65 anys (22.447, un 71%, homes i 9.235, un 29%, dones) es troben en la seva majoria censats a la província de Barcelona. Concretament, el 91% d’aquest col·lectiu, 28.708 persones, haurien d’anar a votar al Camp Nou o Palau Blaugrana. Això representa el 29% del cens a la província de Barcelona (99.185), una xifra considerable que s’estalviaria el desplaçament fins a les instal·lacions blaugrana i, en cas d’acollir-se a aquesta modalitat, farien les eleccions encara més segures.

Però a més dels socis majors de 65 anys, la modalitat del vot per correu domiciliari també està obert a tots aquells socis i sòcies que tinguin problemes per desplaçar-se, bé perquè tinguin mobilitat reduïda, diversitat funcional, estiguin malalts o simplement perquè estiguin confinats per Covid, o no vulguin posar-se en risc amb el desplaçament presencial.

Garanties de certificació i seguretat

El vot postal es realitza a través de la xarxa d'oficines i funcionaris de Correus de l'Estat, i adoptant tots els seus estàndards de qualitat i servei, però especialment totes les garanties de certificació i seguretat del procediment, tal com es fa a unes eleccions generals o autonòmiques. Tant el dispositiu com tots els recursos humans, tecnològics i físics implicats per part de Correus disposen de totes les acreditacions de seguretat i protocols sanitaris anti-Covid-19

El cost de tot el dispositiu del vot per correu és finançat pel FC Barcelona, i posat a disposició dels socis de forma totalment gratuïta. A més de que el vot per correu pugui minimitzar els riscos en el context de pandèmia, el Club considera que també pot ajudar molt a potenciar la participació en aquestes eleccions de gran importància pel futur de l’Entitat. Si es pren com a referència la participació en les darreres eleccions del 2015, que va ser de 47.270 socis i sòcies, els socis de més de 65 anys amb possibilitat d’acollir-se al vot per correu domiciliari sumaria ja el 67% de la participació aconseguida fa sis anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut