Olympiacos – Barça: Victòria agònica al Pireu (74-76)

Els de Jasikevicius sumen una nova victòria a l’Eurolliga, no sense patir, en un tram final de partit d’infart

El Barça ha defensat amb força el seu liderat a la Eurolliga. Els homes de Sarunas Jasikevicius han aconseguit derrotar l’Olympiacos al Pireu (74-76), en la 23a jornada de la fase regular, i sumen 17 victòries, les sis últimes de forma consecutiva. No sense patir, perquè el triomf no s’ha decidit fins als últims 6 segons, amb dos tirs lliures de Higgins i un últim atac grec que no ha acabat dins per poc.

Una victòria coral, de remar a contracorrent després del descans, en què han destacat els 16 punts de Mirotic, els 14 de Higgins, els 12 de Calathes, els 11 d’Oriola i els 10 de Davies.

Domini inicial

En l’inici, el Barça ha dominat l’enfrontament. Encertat en defensa, ha forçat les pèrdues de l’Olympiacos i ha aprofitat l’atac per fer mal. Calathes i Oriola han estat els primers noms propis (2-12, min 4), tot i que a mesura que han anat passant els minuts també han aparegut altres jugadors.

De fet, en el segon quart, un triple de McKissic ha acostat els locals en l’electrònic (22-27, min 18). Però la resposta del Barça ha estat contundent i ha sostingut la distància amb cinc punts d’Smits i un triple de Hanga (26-37, min 19). Així, amb un bon comportament global, els de Jasikevicius han pogut enviar el partit al descans amb un +10 a favor (30-40, min 20).

Canvi radical

Però el partit ha canviat a la represa i un parcial de 15-2, amb especial protagonisme per a Ellis i McKissic, ha posat per primera vegada l’Olympiacos per davant (47-46, min 27). Mirotic ha trencat la ratxa i Higgins ha fet el 47-50 (min 28), però la resposta grega ha tornat a ser contundent (53-50, min 30).

A partir d’aquí, s’ha iniciat un nou partit, amb intercanvi de cops que han anat decantant la balança d’un cantó a un altre constantment: s’escapa una mica l’Olympiacos (59-54), empata el Barça (59-59, min 34). Torna a ampliar la renda l’equip grec (67-63,  min 37), però Calathes i Mirotic posen novament l’empat (67-67). Sloukas fa un triple (70-67), però Higgins també (70-70)...

I el triomf arriba en els darrers segons

... i així fins als últims 44 segons (74-74), després de dos tirs lliures de Mirotic. L’Olympiacos no ha pogut aprofitar la possessió i, en la recuperació, el Barça ha forçat una falta que Higgins ha transformat (74-76).

Marcador definitiu, perquè en l’últim atac local, amb 6 segons i 3 dècimes per disputar-se, els de Bartzokas han gaudit d’una triple oportunitat però finalment la victòria s’ha tenyit de blaugrana.