Tres punts per assegurar la presència a la Copa

Tres punts per assegurar la presència a la Copa

El Barça té les combinacions de cara per ser a la Copa d’Espanya i s’asseguraria l’accés de forma matemàtica amb un triomf contra l’Aspil en el darrer partit primera volta que es disputarà al Palau (dimecres 20/1, 20h, BarçaTV i BarçaTV+)

Arriba l’últim partit de la primera volta al Palau, amb el Barça amb totes les combinacions de cara i la possibilitat de certificar matemàticament el seu accés a la Copa d’Espanya amb un triomf contra l’Aspil-Jumpers Ribera Navarra de Pato (dimecres 20/1, 20h, BarçaTV i BarçaTV+). Si empata o perd, l’equip encara tindria moltes opcions de jugar la Copa, però ja no dependria matemàticament de si mateix.

Combinacions per la Copa

En cas de victòria, el Barça ja estaria classificat. En cas d’empat o derrota, els de Plaza podrien quedar fora si Valdepeñas, ElPozo, Jaén i Córdoba els superessin a la classificació, amb l’obligatorietat de Córdoba de guanyar els tres partits pendents amb rivals com ElPozo, Inter i Jaén. Equips com el Saragossa també tenen ara mateix 23 punts a la classificació, igual que el Barça, i el Betis també els podria aconseguir en cas de victòria, però l’average general és molt favorable als blaugrana.

Cinc baixes

Per al partit Barça-Aspil, Andreu Plaza té cinc baixes de jugadors molt importants. Un cinc inicial dels millors d’Europa: Dídac (Covid), Lozano (lligament encreuat), Adolfo i Aicardo (lesions musculars) i Ferrao (molèsties bessó cama dreta). Per això el míster compta amb tots els jugadors disponibles del primer equip i els jugadors del filial Óscar de la Faya (porter) i Mario López (tanca) per completar una convocatòria de 12 jugadors.

Declaracions Plaza i Joselito

“Classificació per la Copa? Zero angoixa, depenem de nosaltres i ho tenim tot de cara però està clar que seria millor no arribar a jugar-te l’áccés a la Copa en l’última jornada. És el que hi ha i és el que ens toca per purgar el mal inici de lliga”, diu Plaza. En el mateix sentit s’ha pronunciat Joselito. “Som conscients que ens juguem molt i estem preparant molt bé el partit, sabem que els equips de Pato són molt forts tàcticament i serà complicat, però l’equip està mentalitzat i preparat”, explica Joselito, que ha marcat dos gols en els últims dos partits.

 

Sobre les baixes, Plaza reconeix que “condicionen molt perquè és un cinc inicial dels millors d’Europa, però tenim plantilla llarga i comptem amb els jugadors del filial per superar aquests entrebancs”, avisa. I Joselito assumeix la responsabilitat. “Els jugadors que fins ara hem tingut menys minuts ens toca fer una passa endavant”, diu.

Per últim, els dos han comentat com pot afectar l’equip la lesió de llarga durada de Lozano. “És una desgràcia gran per a ell i per a tots, ara mateix encara és un moment de reflexió perquè és una baixa estructural, tan a nivell de joc com a nivell anímic pel grup, però ho superarem tots, tant ell com nosaltres i ho tirarem endavant”, diu Plaza. “És el líder de l’equip, li desitgem una ràpida recuperació i aquí estem els companys per donar-li suport i acompanyar-lo en el que calgui durant aquest procés tan dur per ell”, explica Joselito.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut