El vincle de Jordi Alba amb el Cornellà

El vincle de Jordi Alba amb el Cornellà

El lateral barcelonista va lluir els colors verd-i-blancs de l'equip del Baix Llobregat durant dos anys

Cornellà. Un territori conegut per a Jordi Alba. El lateral esquerre del FC Barcelona va defensar durant dos anys la samarreta verda d'aquest elenc del Baix Llobregat. 

De La Masia al conjunt verd-i-blanc

No serà un partit qualsevol per al 18 culer. El Cornellà - Barça (21 hores) dels setzens de final de la Copa del Rei 2020/21 suposarà el retorn de Jordi Alba a la que va ser casa seva del 2005 al 2007. El de L'Hospitalet va deixar enrere set anys a les categories inferiors blaugranes per recalar a l'equip del Baix Llobregat. 

Com a extrem, Alba no solament va despuntar al Cornellà, on va passar pel juvenil A i B i pel primer equip. També va créixer i va evolucionar futbolísticament. El futbol més aspre i combatent del conjunt verd-i-blanc van completar els seus altres coneixements adquirits a l'aleví, infantil i cadet culers. 

Al Municipal de la Via Fèrria, l'antic feu del Cornellà, Jordi Alba va lluir el dorsal 10. Un número que el va veure guanyar condició física. Una qualitat que en l'actualitat aplica en la banda esquerra barcelonista. Les seves incansables incursions a l'atac i el seu retorn ràpid a posicions defensives són algunes de les característiques que va començar a forjar al Cornellà.

Curiosament, Alba també viurà un retrobament amb un excompany de vestidor. Álex Talavera, que també va passar per les categories inferiors del FC Barcelona i actual president del Cornellà, i Jordi Alba van coincidir a l'equip verd. De fet, quan el jove Jordi Alba es va estrenar com a golejador amb el primer equip verd, Talavera n'era el porter. 

I de l'elenc que viu instal·lat al costat del riu Llobregat, va passar al Juvenil A del València i, posteriorment, al Nàstic. Passos previs per recalar de nou al FC Barcelona. On des del 2012 no cessa d'exhibir velocitat per la banda. Sens dubte, que el pas de Jordi Alba pel pròxim rival culer a la Copa va suposar un argument més pel seu retorn a Can Barça. 

Ara, el Cornellà - Barça d'aquest dijous 21 de gener retorna a la llum el nexe del 18 barcelonista amb l'entitat verd-i-blanca. Un passat que ha construït i ha tingut incidència en el present de Jordi Alba.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut