Atlètic de Madrid-Barça Femení: Mereixien més (1-1, 3-1)

Les blaugranes, molt superiors en ocasions, han caigut a la tanda de penals després de l’empat 1-1 al final de la pròrroga

No ha pogut ser. El Barça Femení, absolut dominador de les ocasions de perill tota la primera meitat i a l’inici de la segona, no ha tingut fortuna de cara a porteria en les semifinals de la Supercopa d'Espanya. A més, les de Lluís Cortés han vist com l’Atlètic de Madrid s’avançava de penal, però Alexia Putellas igualava novament el resultat al minut 90. Finalment els penals han decidit que el conjunt matalasser fos el finalista de la Supercopa d’Espanya (1-1, 3-1).

La primera arribada de perill ha estat per Alexia Putellas després de firmar una bona acció ofensiva culer als quatre minuts de joc. Les blaugranes ho han seguit intentant i Jenni Hermoso ha enviat la pilota per damunt del travesser després d’una gran combinació amb Marta Torrejón i Caroline Graham Hansen.

La intensitat culer ha aportat a les de Lluís Cortés les millors ocasions de la primera meitat. Patri Guijarro i Alexia, amb un xut a boca de canó, han tornat a posar a prova la portera matalassera Lindahl. El domini barcelonista era aclaparador davant d’un Atlètic de Madrid molt tancat i que buscava sortir al contracop. Amb les ocasions culers, però sense gols s’ha arribat al descans.

S’avança l’Atlètic de Madrid

L’inici de la segona meitat ha seguit portant les ocasions blaugranes, però amb manca d’encert de cara a porteria o topant amb la portera Lindahl. Després de les clares arribades barcelonistes l’Atlètic de Madrid ha generat un penal per mans de Pereira dins l’àrea en un xut del conjunt matalasser. Van Dongen no ha perdonat i ha situat l’1-0 (min 67).

Alexia Putellas fa justícia

El Barça Femení ha seguit buscant el gol i ha tingut una acció de Graham Hansen, molt protestada per possible penal a favor. La insistència i domini blaugrana ha trobat la seva recompensa a la gespa de l’Estadi Municipal de los Juegos Mediterráneos. Alexia Putellas ha situat l’1-1 al minut 90. Una diana que li serveix a la blaugrana per superar Sonia com a segona màxima golejadora de la història del Barça Femení. Hamraoui ha estat a punt de situar l’1-2 en el temps afegit, però el seu xut l’ha desviat Lindahl.

Sense canvis a la pròrroga

El temps extra ha començat amb igualtat entre els dos conjunts i sense massa riscos, però Marta Torrejón ha enviat una centrada perillosa que la portera matalassera ha enviat a córner. Una primera meitat de la pròrroga que ha acabat sense més ocasions destacades. A la segona meitat, Alexia Putellas en els darrers compassos.

Els penals deixen fora el Barça de la final

El Barça Femení no ha tingut fortuna en la tanda de penals i ha vist com, després de transformar una sola pena màxima, l’Atlètic de Madrid s’imposava als penals 3-1 i es classificava per a la final.

Atlètic de Madrid, 1 (3)
Barça Femení, 1 (1)

Atlètic de Madrid: Lindahl, Guagni, Tounkara, Van Dongen, Aleixandri, Mesi, Santos (Diallo, min 76), Sampedro (Duggan, min 73), Knaak (kazadi, min 82), Ludmila (Laurent, min 82) i Castellanos.

Barça Femení: Paños, María León, J. Hermoso, Marta, Mariona, Alexia, Patri (Crnogorcevic, min 100), Aitana (Oshoala, min 71), Leila (Melanie Serrano, min 106), Graham i A. Pereira (Hamraoui, min 73).

Gols: 1-0, Van Dongen (min 67); 1-1, Alexia Putellas (min 90). Tanda de penals: 1-0, Deyna; 2-0, Laurent; 2-1, Torrejón; 3-1, Guagni.

Àrbitra: Cebollada Lopez. Ha amonestat amb targeta groga a les jugadores blaugranes Leila Ouahabi i Andrea Pereira i les jugadores de l’Atlètic de Madrid Lindahl, Leicy Santos, Guagni i Deyna.