10 anys de la Pilota d'Or més blaugrana

10 anys de la Pilota d'Or més blaugrana

El 10 de gener del 2011 Leo Messi, Andrés Iniesta i Xavi Hernández eren reconeguts a Zuric com els tres millors jugadors del món del 2010

Han passat 10 anys. Tota una dècada des que el podi de la Pilota d'Or del 2010 fos completament blaugrana: Leo Messi, Andrés Iniesta i Xavi Hernández rebien el 10 de gener del 2011, a la gala celebrada a Zuric (Suïssa), el reconeixement de tot el món del futbol com els tres millors jugadors de l'any 2010. Un reconeixement a tots tres i també al planter del FC Barcelona, on s'havien format els tres des de ben petits.

La notícia del podi -no l'ordre final- s'havia conegut unes setmanes abans, el 6 de desembre del 2010. Després d'un entrenament del Barça tots tres finalistes posaven en una foto icònica, acompanyats d'una pilota blaugrana. Messi havia completat un 2010 excels a nivell individual, guanyant el Pitxitxi, la Bota d’Or, i també havia guanyat la Lliga, igual que Iniesta i Xavi, que havien aixecat el Mundial de Sud-àfrica amb Espanya. Futbolistes com Sneijder, Forlán o Cristiano Ronaldo, que havien sonat com a possibles candidats, van quedar finalment fora del podi.

Podi blaugrana a la Pilota d'Or 2010.
Podi blaugrana a la Pilota d'Or 2010.

A Zuric es coneixia l’ordre definitiu del podi: Messi guanyava la seva segona Pilota d’Or consecutiva assolint el 22,65% dels vots, Iniesta quedava segon amb el 17,36% i Xavi tancava el podi amb el 16,48%.

La presència blaugrana en aquella gala de la FIFA no es limitaria a Messi, Iniesta i Xavi. També hi van viatjar l'aleshores tècnic Pep Guardiola i tres jugadors, Carles Puyol, Gerard Piqué i David Villa (havia fitxat pel Barça l'estiu del 2010), que formaven part del FIFA/FIFPro World XI amb un total de sis futbolistes del Barça. Zuric va ser completament blaugrana per un dia.

L'expedició blaugrana, de tornada a Barcelona després de la gala.
L'expedició blaugrana, de tornada a Barcelona després de la gala.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut