Vuitena presència blaugrana en una Final4

Vuitena presència blaugrana en una Final4

El Barça és l’equip que més vegades ha disputat la cita de Colònia, que arriba a l’onzena edició celebrada al Lanxess Arena

Des que la temporada 2009/10 la EHF Champions League va passar a decidir-se en un format de Final a Quatre amb el Lanxess Arena de Colònia com a seu, el Barça s’ha convertit en un clàssic del millor cap de setmana de l’handbol europeu. La d’aquest 2020, tot i ser diferent a causa de la Covid-19 (posposada sis mesos i sense públic), serà l’onzena edició que se celebra a Colònia. I d’aquestes 11, el Barça hi haurà participat en vuit.

Els blaugranes són l’equip que més vegades ha estat present en la gran cita del Lanxess Arena, amb una més que el THW Kiel, que viurà la seva setena participació. En les set ocasions prèvies, el Barça ha sumat dos títols (2011 i 2015), igual que el Kiel, i ha disputat dues finals més (2010 i 2013).

A més del Barça i del Kiel, el Veszprém, que també hi serà aquest any, viurà la seva sisena Final4. Els hongaresos, però, encara no han aixecat mai la Lliga de Campions, igual que el Paris Saint-Germain, el rival del Barça en les semifinals. Per als francesos serà la quarta presència a Colònia.

En la història de les Final4 hi ha marques que es conserven des d’anys enrere. Com ara el rècord golejador en un sol partit que manté Juanín García des de la primera edició, l’any 2010. En la final contra el Kiel, l’extrem blaugrana va marcar 13 gols i encara mai ningú l’ha superat en la cita de Colònia.

Màxima expectació

La VELUX EHF Final4 2020 tindrà un seguiment global a través de les retransmissions televisives arreu del món. L’esdeveniment se seguirà en directe a 80 països a través de 40 televisions diferents. La televisió xinesa CCTV ha estat l’última a sumar-se a la llarga llista de canals que oferiran la Final4, i emetrà la cita per primera vegada a la Xina. Esport3 repetirà com a TV Broadcaster a Catalunya, i per a la cita de Colònia comptarà amb l’ex capità Víctor Tomàs com a analista de luxe.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut