Barça – València: Repartiment de punts al Camp Nou (2-2)

El Barça ha capgirat el gol inicial de Diakhaby amb gols de Messi (que iguala a Pelé) i Araujo, però Maxi Gómez ha situat l'empat final

Empat al Camp Nou entre Barça i València (2-2) en un matx trepidant. Els culers han capgirat el gol inicial de Diakhaby amb gols de Messi i Araujo, però Maxi Gómez ha situat l'empat final. El gol del capità barcelonista es converteix en una diana històrica, ja que iguala a Pelé com a màxim golejador de la història amb un mateix club.

Inici advers

Els culers han iniciat el matx dominant la possessió de pilota i protagonitzant les primeres aproximacions a la porteria rival amb Pedri molt actiu entre línies, però sense perill per a Jaume Doménech. El València, en canvi, ha obligat a lluir-se a Ter Stegen amb arribades de Soler i Maxi, i finalment Diakhaby, a la sortida d’un córner, ha avançat als visitants amb una bona rematada de cap (0-1, minut 29).

Reacció barcelonista

El Barça, però, ha reaccionat ràpidament, i un bon contracop conduït per Pedri, a punt ha estat de finalitzar-ho Griezmann. L’empat, però, acabaria arribant a les acaballes de la primera part en una acció absolutament rocambolesca: penal de Gayà sobre el ‘7’ blaugrana, l’àrbitre expulsa al lateral però finalment anul·la la vermella, Jaume atura el penal a Messi però Alba recull el refús i centra per l’argentí, qui acaba rematant de cap per anotar l’1-1 (minut 45+4).

A l’inici de la segona meitat, els homes de Koeman culminaven la remuntada amb un golàs: Remat de tisora de Ronald Araujo per superar a Jaume i situar el 2-1 (minut 52). Tot seguit, Braithwaite ha tingut el tercer amb un gran cop de cap salvat sobre la línia pel porter visitant.

I del possible 3-1, a l’empat a dos: bona centrada de Gayà des de l’esquerra i gol de Maxi Gómez, anticipant-se a Mingueza (minut 68). Quan millor semblava estar el conjunt culer, gerro d’aigua freda per als de Koeman. Tot i així, han seguit intentant trobar el tercer, i Coutinho, primer amb un gran xut i després amb una gran acció individual, a punt ha estat d’anotar el gol del triomf. Tot i l’intent fins al final, els culers no han pogut desfer l’empat i finalment, repartiment de punts al Camp Nou.