Betis-Barça: A la final amb autoritat (3-6)

Els culers jugaran la final de la Copa del Rei per tercera temporada consecutiva després d'un triomf molt treballat amb gols de Ximbinha, Aicardo Lozano (2), Marcenio i Adolfo

Gran victòria blaugrana per certificar l'accés a la final de la Copa del Rei. Els culers han superat amb autoritat al Betis (3-6) en un duel on han arribat a guanyar per 0-4, però una gran reacció dels andalusos ha situat el 3-4 a falta de sis minuts per al final. Tot i així, els culers no s'han deixat sorprendre i han acabat emportant-se la victòria amb gols de Ximbinha, Aicardo Lozano (2), Marcenio i Adolfo.

Inici demolidor

Els homes d'Andreu Plaza han sortit dominadors des de l'inici, i les primeres ocasions clares de gol han estat per als barcelonistes. La insistència ha obtingut el premi i Ximbinha, després d'una assistència de Dyego, ha avançat als culers (0-1, minut 7). El domini blaugrana no s'ha aturat i Aicardo, amb una gran canonada, ha duplicat l'avantatge (0-2, minut 13). Només un minut després, doble penal a favor del Barça i Lozano que no ha fallat per situar el 0-3 (minut 14) i tancar així una magnífica primera meitat.

Reacció bètica

El segon temps ha iniciat de la mateixa manera, i als 25 segons, Lozano ha situat un 0-4 que semblava definitiu (minut 21). Tot i així, el Betis no ha renunciat i ha aconseguit retallar distàncies jugant amb porter-jugador: gol d'Emilio Buendia (1-4, minut 27). Crescuts amb el gol, Chicho ha situat el 2-4 (minut 31), i la resposta blaugrana, amb gol de Coelho, ha estat anul·lada pel VAR.

El Betis ha aprofitat per tornar a retallar distàncies i situar-se a només un gol amb el 3-4 (minut 34), obra de Burrito. Semblava que el triomf es podia complicar per als culers, però el Barça ha tret l'orgull per aguantar en defensa sense encaixar cap gol més i a més, ha anotat dues dianes més per sentenciar definitivament el matx: Marcenio (3-5, minut 38) i Adolfo (3-6, minut 39).

Finalment, victòria molt treballada del Barça per classificar-se per la final de Copa del Rei 2019/20, que serà la tercera consecutiva i on intentaran revalidar el títol aquest diumenge (20.30 hores) per BarçaTV, BarçaTV+, Esport3 i Tdp. La fina serà de nou contra el Jaén per tercer any seguit, que ha derrotat en una agònica tanda penals a l'Industrias Santa Coloma en l'altra semifinal.

Betis, 3
Barça, 6

Betis: Cidao, Bocao, Chaguinha, Elías, Buendía -cinc inicial-. Arévalo, Ivi, Borja Blanco, Chicho, Burrito, Cornejo, Eric Pérez.
Barça: Dídac, Lozano, Aicardo, Adolfo, Ferrao -cinc inicial-. Dyego, Esquerdinha, Joselito, Ximbinha, Daniel, Marcenio, André Coelho.
Gols: 0-1, Ximbinha (min. 7); 0-2, Aicardo (min. 13); 0-3, Lozano (min. 14); 0-4, Lozano (min. 21); 1-4, Buendía (min. 27); 2-4, Chicho (min. 31); 3-4, Burrito (min. 34); 3-5, Marcenio (min. 38); 3-6, Adolfo (min. 39).
Àrbitres: Carlos Rodrigo Miguel i Fermín Sánchez Molina. Han amonestat a Cidao, Ivi i Dyego.