Barça - Maccabi: Derrota agònica (67-68)

Tot i tenir el tir de la victòria, els de Saras perden per segona vegada al Palau Blaugrana en competició continental

Segona derrota europea al Palau Blaugrana. El Barça ha perdut davant un enutjós Maccabi, sobretot en defensa (67-68). Els 16 punts de Higgins, màxim anotador del partit i que ha tingut el tir final per guanyar el partit, tampoc han bastat per doblegar un combatiu rival. Destacar que aquest resultat desfavorable provoca que els blaugranes perdin la primera posició de l'Eurolliga.

Es topen amb una defensa farragosa

Incòmode. Així s'ha mostrat l'atac barcelonista en el primer quart. Dues cistelles consecutives de Higgins, que ha superat la barrera dels 2000 punts en Eurolliga, han fet tremolar lleugerament la intensa i canviant defensa del Maccabi. Un elenc que s'ha apuntat el primer parcial: 12-17.

Aquesta diferència de cinc unitats ha estat la màxima del conjunt israelià en la primera part. Tot i el plantejament ferri en zona defensiva, els visitants no han pogut desempallegar-se dels blaugranes, que inclús han marxat al descans amb avantatge: 32-30. Un inspirat Kuric, autor de nou punts decisius en el segon quart, un sempre omnipresent Mirotic, amb sis punts des del tir lliure, han estat les guspires positives barcelonistes en atac.

El partit adquireix més ritme

Dos triples consecutius, un d'un diligent Smits i un altre de Higgins, han engegat el tercer quart. Unes accions que han semblat dinamitar els de Saras, que han assolit una màxima diferència de cinc punts. Una renda que, tot i la reacció blaugrana, no ha espantat el Maccabi. I, d'aquesta manera, el partit s'ha submergit en un vívid intercanvi de cistelles. Resolt a favor de l'elenc blaugrana a la finalització del penúltim període: 54-53

S'esfuma la victòria en un final ajustat

El darrer quart ha decidit el guanyador. El Macabbi, que s'ha beneficiat de la captura dels rebots ofensius. Així doncs, tot i tenir el tir final per guanyar el matx, en mans de Higgins, els visitants s'han endut el triomf. El Barça ha encaixat la segona derrota europea al Palau Blaugrana i, ara, el seu balanç en Eurolliga és d'11 triomfs i quatre derrotes.

Sense temps per lamentacions, el Barça torna a jugar diumenge 20 de desembre (18.30 hores). El Club Joventut de Badalona visita el Palau Blaugrana en jornada de lliga.