Un centenar de gols molt prematurs

Un centenar de gols molt prematurs

L’equip blaugrana està registrant el millor inici golejador dels últims set cursos, amb una mitjana de 6,25 dianes per partit

La temporada 2020/21 va començar a finals d’agost amb la disputa de la Lliga Catalana i ha continuat amb una OK Lliga que ja acumula onze jornades. Fins al moment, el Barça ha pogut iniciar el curs sense interrupcions provocades per la pandèmia i, els cinc gols marcats el darrer diumenge davant l’Igualada (en un partit en que va haver-hi fins a onze boles al pal), han permès arribar a la xifra rodona de 100 dianes.

Arribar al centenar de gols en els primers 16 partits oficials (cinc de Lliga Catalana i onze d’OK Lliga) té molt mèrit i no es produïa des del curs 2013/14. Aquella temporada es va arribar a les 102 dianes en 15 enfrontaments i als 109 en el següent compromís. Entre les dues temporades mencionades, la xifra de gols en els 16 primers partits ha estat entre els 76 i els 85. 

La ratxa actual ha estat possible gràcies a la gran capacitat ofensiva de tot l’equip. Els més inspirats han estat els davanters João Rodrigues i Pablo Álvarez, amb 23 i 19 dianes respectivament. Pau Bargalló i Helder Nunes també han aportat 15 i 14 gols, Ignacio Alabart i Matias Pascual n’han fet nou cadascun, Sergi Panadero n’ha transformat set i el defensa Nil Roca n’ha celebrat quatre.

L'equip més golejador

D’aquest 100 gols, 35 es van marcar en la Lliga Catalana que es va assolir a Vic i 65 s’han realitzat a l’OK Lliga, sent el Barça l’equip més golejador juntament amb el Reus Deportiu Miró.

Setze gols han arribat en accions de bola aturada. Vuit en dotze llançaments de penal i vuit més en 27 faltes directes executades. La majoria de la resta de gols han sigut gràcies a jugades col·lectives, amb un total de 73 assistències.

Una mitjana de gols en augment

Els 6,25 gols de mitjana per partit mostren el gran potencial ofensiu de l’equip barcelonista, que ha anat ‘in crescendo’ en els últims cursos amb Edu Castro a la banqueta. La mitjana de gols de la temporada 2017/18 va ser de 4,76 (233 gols en 49 partits). I va pujar a 5,00 el curs 2018/19 (265 en 53) i a 5,84 la temporada passada (216 en 37 duels).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut