10 anys d’un podi únic a la Pilota d’Or

10 anys d’un podi únic a la Pilota d’Or

El 6 de desembre del 2010 es van conèixer els tres finalistes de la Pilota d’Or, tots ells formats al planter del Barça: Leo Messi, Andrés Iniesta i Xavi Hernández

El 6 de desembre del 2010 es vivia un matí tranquil a la Ciutat Esportiva, amb el Barça de Pep Guardiola preparant-se per rebre l’endemà al Rubin Kazan en la darrera jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions. I llavors va esclatar la notícia: el podi de la Pilota d’Or del 2010 seria completament blaugrana. Leo Messi, Andrés Iniesta i Xavi Hernández, tots formats al planter del Barça, eren els tres finalistes al guardó que reconeix el millor jugador del món.

Al final de la sessió d’entrenament, tots tres van fer-se una foto per a la història. Messi havia completat un 2010 excels a nivell individual, guanyant el Pitxitxi, la Bota d’Or, i també havia guanyat la Lliga, igual que Iniesta i Xavi, que havien aixecat el Mundial de Sud-àfrica amb Espanya. Futbolistes com Sneijder, Forlán o Cristiano Ronaldo, que havien sonat com a possibles candidats, van quedar finalment fora de podi.

Setmanes més tard, el 10 de gener del 2011, a Zuric es coneixia l’ordre definitiu del podi: Messi guanyava la seva segona Pilota d’Or consecutiva assolint el 22,65% dels vots, Iniesta quedava segon amb el 17,36% i Xavi tancava el podi amb el 16,48%.

Tot i haver passat ja una dècada d’aquella fita, l’edició de la FIFA Pilota d’Or del 2010 difícilment s’oblidarà mai. Continua sent l’única ocasió en què tres futbolistes del mateix equip, formats al planter d’aquell Club, han ocupat les tres places del podi. Un orgull per a tot el barcelonisme.

Iniesta, Messi i Xavi, oferint la Pilota d'Or 2010 al Camp Nou.
Iniesta, Messi i Xavi, oferint la Pilota d'Or 2010 al Camp Nou.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut