Una nova era de rivalitat Barça-ElPozo

Una nova era de rivalitat Barça-ElPozo

Els dos equips s’han trobat en quatre finals en les dues últimes temporades que sempre s’han decidit per la mínima

El Barça i ElPozo viuen una nova era de rivalitat màxima després deu anys després d’enfrontar-se consecutivament en dues finals de lliga, dues finals de Copa d’Espanya, tres finals de Copa del Rei i una final de Supercopa entre el 2011 i el 2014 amb Marc Carmona i Duda a les respectives banquetes.

Després d’un cicle hegemònic de Movistar Inter, ara el Barça i ElPozo s’han tornat a veure les cares en quatre finals en les dues últimes temporades: una de lliga, una de Copa d’Espanya, una de Supercopa d’Espanya i una de Champions amb dos protagonistes diferents a les banquetes, Andreu Plaza i Diego Giustozzi.

Sempre per la mínima

Ja amb Andreu Plaza al Barça i abans de l’arribada de Giustozzi a la banqueta de ElPozo, els dos equips ja van coincidir en dues semifinals agòniques de les lligues 2016/17 i 2017/18, amb un bitllet per la Champions en joc. I des de l’arribada de Giustozzi, el Barça i el Pozo s’han trobat en quatre finals que sempre s’han decidit per la mínima i amb els dos equips competint al límit.

Les finals de la nova era

La primera va ser la final de Copa d’Espanya 2018/19 que va acabar 2-1 pel Barça amb un gol decisiu de Marcenio; la segona va ser la final de lliga 2018/19 que no es va decidir fins al cinquè partit al Palau, després d’aixecar un match-ball i també per la mínima (3-2); la tercera va ser la final de la Supercopa 2019 a Guadalajara (4-3); i la última, la recent final de la Champions al Palau que també es va decidir amb un marcador ajustat (2-1).

Màxima igualtat també en lliga regular i Copes

El Baça de Plaza i ElPozo de Giustozzi només s’han vist les cares tres vegades en lliga regular. La temporada passada, per culpa de la pandèmia, només es va viure el partit de la primera volta al Palau (2-1). I la temporada 2018/19, el Barça i ElPozo van empatar els dos partits: al Palau (3-3) i al Palacio de los Deportes (5-5).

Per últim, el Barça i ElPozo també es van enfrontar en els quarts de final de la Copa del Rey 2018/19 a Múrcia (2-2), i el Barça va accedir a la tanda de penals després d’una interminable tanda de 12 penals (9-10). I a les semifinals de Copa d’España de Màlaga la temporada passada amb victòria blaugrana remuntant un resultat advers al descans (3-2). Sempre per la mínima i davant d’un rival que mereix el màxim respecte i que torna a ser candidat a tot aquesta temporada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut