Mercè Arànega, jurat de la Mostra de Nadales Blaugrana

Mercè Arànega, jurat de la Mostra de Nadales Blaugrana

Reconeguda il·lustradora i escriptora de contes, amb una àmplia trajectòria en els àmbits del dibuix i les lletres

Malgrat fer-se aquest any de manera digital, la XVI Mostra de Nadales Blaugrana també comptarà, com en les edicions anteriors, amb la col·laboració d’un dibuixant o il·lustrador per fer la tasca de jurat.

Aquest any la responsable de la selecció final dels dibuixos guardonats serà Mercè Arànega, reconeguda il·lustradora i escriptora de contes per a nens i nenes.

Mercè Arànega va estudiar disseny gràfic i tècniques del gravat a l’Escola Massana d’arts aplicades i oficis artístics de Barcelona. Al llarg de la seva vida professional ha pintat quadres i ha fet exposicions, però la tasca que més rellevància li ha donat ha estat la d’il·lustrar i escriure més de cent cinquanta contes per a les editorials més importants del país, i amb traduccions al castellà, xinès, coreà, portuguès, anglès, francès...

També s’ha dedicat al vessant docent, portant un taller de plàstica en una escola, impartint classes d’il·lustració a l’escola d’arts aplicades i oficis artístics Llotja de Barcelona, donant cursos a l’Escola d’Estiu Rosa Sensat per a mestres, i estant a càrrec de Seminaris i Cursos de postgrau de Dinamització Lectora.

Entre el dibuix i les lletres

No serà aquesta la primera vegada que Mercè Arànega actuï com a jurat, ja que ha format part de diversos jurats en premis de literatura i il·lustració infantil, com el Premio Nacional de Ilustración Lazarillo.

Mercè Arànega és actualment membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, i col·labora en el programa Lletres a les Aules, que promou la Institució de les Lletres Catalanes. Ha estat membre del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i ha format part del consell de redacció de la revista Faristol. Ha efectuat conferències a la Universitat de Barcelona i a diverses entitats culturals, entre les quals l’Instituto Cervantes, que l’ha portat a fer xerrades sobre divulgació lectora a diverses ciutats europees com Utrecht o Budapest, i africanes com Rabat.

Ha tingut obra exposada a la fira Bienal de Bolonya, i el 2017 va ser inclosa dins dels disset il·lustradors catalans de referència de Catalunya.

A partir d’ara, Mercè Arànega també podrà incloure en el seu ampli historial el fet d’haver estat jurat de la XVI Mostra de Nadales Blaugrana.

Més informació de Mercè Arànega a www.mercearanega.com

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut