Javier Mascherano es retira

Javier Mascherano es retira

L'argentí, que va jugar al Barça del 2010 al 2018, posa punt i final a la seva trajectòria com a futbolista professional

L'exjugador del FC Barcelona, Javier Mascherano, ha decidit posar punt i final a la seva carrera com a futbolista. Aquest diumenge 15 de novembre, l'argentí ha anunciat que es retira del futbol professional després d'una amplia trajectòria, on destaca la seva gran etapa com a blaugrana del 2010 al 2018. 

l'argentí va iniciar la seva carrera a River Plate (2003-05) i posteriorment va jugar al Corinthians (2005-06). Tot seguit aterraria a la Premier League per jugar al West Ham (2006-07) i només un any després, fitxaria pel Liverpool (2007-10), on va jugar durant tres temporades just abans de fitxar pel Barça. Després de set temporades i mitja com a culer, Mascherano va marxar a l'Hebei China Fortune (2018-19) per acabar retirant-se al seu país natal, a l'Estudiantes de la Plata. A més, amb la selecció argentina ha disputat un total de 147 partits, marcant tres gols. 

Set anys i mig aixecant títols com a culer

Javier Mascherano va ser presentat el 30 d’agost del 2010. Després de 7 anys i mig vestint la samarreta blaugrana, el ‘Jefecito’ va sumar 18 títols en una de les èpoques més daurades del barcelonisme. Mascherano va disputar 334 partits amb el Barça i va estar a les ordres de Pep Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martino, Luis Enrique i Ernesto Valverde.

Cinc tècnics que van veure en Mascherano una barreja de passió i tàctica des del seu debut amb el Barça l’11 de setembre del 2010 en un partit de Lliga contra l’Hèrcules al Camp Nou. I és que el migcampista barcelonista va arribar per ocupar la posició de migcampista, però les baixes en defensa van provocar que Mascherano passés a jugar a l’eix de la defensa. Un fet que li va permetre aixecar la Lliga de Campions a Wembley jugant de titular com a central.

A partir de llavors, Javier Mascherano va jugar principalment a l’eix defensiu i ho va anar alternant amb el mig del camp en alguna ocasió. El ‘Jefecito’ va marcar un gol amb el Barça, en el partit Barça-Osasuna de la temporada 2016/17 en què el ‘14’ blaugrana va marcar des del punt de penal. Alhora, l’argentí és el quart estranger amb més partits defensant la samarreta del Barça, per darrere de Leo Messi, Phillip Cocu i Dani Alves.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut