Pau Gasol: “Invertir en les noves tecnologies és clau perquè la indústria de l’esport segueixi creixent”

Pau Gasol: “Invertir en les noves tecnologies és clau perquè la indústria de l’esport segueixi creixent”

El jugador de l’NBA i ambaixador global del Club als EUA, que dilluns inaugurarà el congrés del BIHUB ‘Sports Tomorrow’, analitza la importància de les noves tecnologies i les xarxes socials en la trajectòria dels esportistes

Cada cop són més els esportistes que figuren a l’elit de les seves corresponents disciplines tot i haver complert ja una determinada edat. Icones mundials com Lebron James, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer o el mateix Lionel Messi, entre molts altres, segueixen sent referència tot i haver sobrepassat fa anys els 30.

Per a Pau Gasol, jugador de l’NBA i ambaixador global del Club als EUA, que dilluns inaugurarà el congrés del BIHUB en innovació esportiva ‘Sports Tomorrow’, és una conseqüència de la recerca duta a terme en els últims anys. “El món de l’esport ha millorat molt amb el pas dels anys. Ara els esportistes es cuiden més i les seves carreres s’allarguen gràcies a la recerca que s’ha fet en tractaments mèdics, nutrició, hidratació, la importància del descans... Tot això ha permès que els cossos dels esportistes siguin saludables i que els esportistes d’alt rendiment es puguin cuidar més”, explica.

Fa una dècada, era impensable trobar tantes referències esportives prop dels 35 anys. Perquè això segueixi passant en el futur “és clau invertir en noves tecnologies perquè la industria de l’esport continuï creixent”, afegeix Gasol.

Una nova forma de relacionar-se amb els fans

L’arribada de la tecnologia també ha canviat la relació de l’esportista amb els fans. L’eclosió de les xarxes socials ha donat vida a noves formes d’interactuar amb els teus seguidors. “Quan jo vaig començar a jugar no existien Facebook o Instagram. Aquestes plataformes ens permeten connectar molt més amb els aficionats i patrocinadors i col·laborar amb altres esportistes o fer iniciatives tots junts”, detalla. “Tots hem vist com de ràpid ha evolucionat tot en els darrers 15 anys. Ara els aficionats poden veure partits des d’arreu del món gràcies a la tecnologia”, afirma.

Pau Gasol també puntualitza: les xarxes socials poden ser una arma de doble fil. “És important que a les escoles i a les empreses s’eduqui el to de veu a les xarxes socials. Per a un esportista és important tenir un bon equip, ja que són plataformes molt grans que tenen un impacte molt gran a la societat. Cal aprendre a fer-les funcionar per aprofitar la part positiva d’aquesta tecnologia”.

Com ha impactat la crisi de la Covid-19?

Òbviament, la crisi del coronavirus ha afectat, a nivell mundial, totes les capes de la societat. Inclosa la de l’esport. “La Covid-19 està afectant a tots els negocis del món i l’esport n’és un d’ells. Ara és important adaptar-se, ser creatiu, innovador i proactiu, per sobreviure com a model empresarial i poder oferir experiències als nostres aficionats perquè connectin amb nosaltres, perquè no sabem quan durarà aquesta situació”, explica Gasol. I conclou així: “L’esport ha de trobar solucions perquè la gent pugui seguir entretenint-se. És una part important per a la gent”.

Compromís del Barça amb el desenvolupament de l'esport

Aquests son alguns dels temes que es debatran en el transcurs de Sports Tomorrow, un esdeveniment que Gasol considera molt positiu: “M’encanta aquesta idea del Congrés perquè demostra un compromís amb el futur de l’esport i per fer-lo créixer. Organitzar un esdeveniment com aquest es una gran passa i demostra el lideratge, i sobre tot la responsabilitat d’un club com el FC Barcelona, que possibilita que persones i organitzacions es trobin per compartir idees i coneixements i per mirar de com fer créixer el món de l’esport”, explica el jugador de la NBA.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut