Marta Plana explica el Barça Innovation Hub en el Women Evolution 2020

Marta Plana explica el Barça Innovation Hub en el Women Evolution 2020

La secretària de la Junta Directiva i responsable del Barça Innovation Hub ha presentat la plataforma de recerca, innovació i formació del Club en el Women Evolution 2020, un congrés que en l’edició d’enguany ha estat dedicat a la ‘Salut i Lideratge Transformacional per a  la dona professional’

La secretària de la Junta Directiva i responsable del Barça Innovation Hub, Marta Plana, ha participat en la sessió d’obertura del Congrés Women 2020, que s’ha celebrat aquest dijous a ESADE CREAPOLIS de Sant Cugat, en el marc d’un panell dedicat al lideratge en Comunicació i Tecnologia, i on ha explicat els trets principals que defineixen el Barça Innovation Hub, així com els projectes més importants que s’han dut a terme des de la seva posada en marxa, el març del 2017. La directiva del FC Barcelona ha compartit panell amb Oscar Torres, B2B Management Director Program d’ESADE, i Albert Sáez, director d’El Periódico de Catalunya.

En la seva intervenció, Marta Plana ha destacat que en aquests tres anys el BIHUB s’ha consolidat com el laboratori esportiu d’idees, innovació i desenvolupament que contribueix a millorar el rendiment dels atletes del Club, i ha afegit que la tasca realitzada durant aquest temps ha portat el FC Barcelona a convertir-se en una referència en els àmbits de la investigació i la innovació en la indústria de l’esport. “El Barça -ha dit Marta Plana- és el primer club que ha creat un laboratori d’innovació d’aquestes característiques en el món de l’esport”.

El BIHUB es fonamenta en la cultura del coneixement obert i actualment col·labora amb 36 empreses institucions, centres d’investigació i universitats d’arreu del món. En aquest sentit Plana ha manifestat el propòsit de “convertir el BIHUB en el centre d’innovació esportiva número 1 del món i alhora de fer de Barcelona el Silicon Valley de l’esport”.

Marta Plana ha explicat les diferents línies d’actuació del BIHUB, que es resumeixen en tres grans àmbits: projectes d’investigació científica, alguns dels quals realitzats en col·laboració amb organismes internacionals com la FIFA o la UEFA;  projectes d’innovació, centrats en el codesenvolupament de productes i serveis amb start-ups, i la formació online i presencial, amb màsters i postgraus, al voltant de temàtiques relacionades amb la indústria de l’esport i que es canalitza a través de la plataforma Barça Universitas.

La directiva del FC Barcelona ha repassat alguns dels projectes que duu a terme el BIHUB en diferents àrees com, per exemple, en l’àmbit del rendiment esportiu, el desenvolupament del dispositiu WIMU, que permet enregistrar i analitzar diferents dades durant l’activitat dels esportistes -metres recorreguts, acceleracions, desacceleracions- amb l’objectiu d’optimitzar el rendiment i prevenir lesions. O el projecte amb Gatorade, en l’àrea de salut, gràcies al qual s’ha desenvolupat un producte d’hidratació personalitzada a las necessitats de cada esportista.

La directiva també s’ha referit al projecte del Robot Pol, integrat en l’àrea d’innovació social, que permet als nens i nenes que estan ingressats en els hospitals poder visitar virtualment el Camp Nou i el Museu o interactuar amb els jugadors.

Pel que fa a l’Àrea d’Anàlisi i Tecnologia, Marta Plana també ha destacat la tasca realitzada pels tècnics i físics que hi treballen i que utilitzen eines com les anàlisis avançades de dades i algoritmes basats en la intel·ligència artificial que després posen al servei de l’esportista i de l’staff.

Al final de la seva intervenció en aquesta segona edició del Women Evolution Congress Marta Plana ha animat totes les dones emprenedores a aprofitar les oportunitats i fer realitat els seus projectes, com ho va fer el Club ara fa tres anys de la mà del president Bartomeu amb el Barça Innovation Hub.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut