L’Assemblea General Ordinària prevista per al 25 d'octubre s'ajorna per la Covid-19 seguint recomanacions de la Generalitat

L’Assemblea General Ordinària prevista per al 25 d'octubre s'ajorna per la Covid-19 seguint recomanacions de la Generalitat

El vicepresident primer Jordi Cardoner assegura que la decisió de posposar la cita amb els compromissaris s’ha acordat seguint les indicacions de la Secretaria General de l’Esport

El vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, Jordi Cardoner, ha celebrat avui una roda de premsa telemàtica en què ha repassat els aspectes socials del Club i ha fet balanç del treball realitzat per la Fundació Barça durant la temporada 2019/20 i, especialment, durant els mesos d’afectació de la pandèmia de la Covid-19, que es va iniciar al mes de març passat. Entre els aspectes més destacables, Jordi Cardoner ha anunciat que la Junta Directiva ha acordat l’ajornament de l’Assemblea General Ordinària, que inicialment estava prevista per al dia 25 d’octubre, coincidint amb el dia de la celebració del Clàssic entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, fins a una data encara per determinar.


Aquest acord, que ha estat adoptat en una reunió extraordinària de la Junta Directiva que es va celebrar aquest 7 d’octubre telemàticament, ha tingut en compte el que disposa el Decret Llei Generalitat de Catalunya 31/2020 de 8 de setembre i les recomanacions rebudes per part de la Generalitat, en concret per la  Secretaria General de l’Esport, després de conèixer la gravetat dels darrers indicadors de contagi de la Covid-19. Per aquest motiu, la convocatòria de l’Assemblea es posposa per a més endavant, i a l’espera que es donin les condicions suficients i necessàries que han de permetre celebrar-la amb la seguretat sanitària suficient, però també garantint i protegint el dret a la participació de tots els compromissaris.

Vot de Censura

Un altre aspecte tractat per Jordi Cardoner ha estat l’evolució del procés del Vot de Censura. Pendent del tancament definitiu del procés de validació, aquest dimecres 7 d’octubre es va superar el tall de les 16.520 signatures vàlides necessàries perquè prosperés el vot. Un cop la Mesa faci oficial el resultat definitiu i es procedeixi a l’admissió del Vot de Censura, s’obrirà uns dies per exposar el cens i atendre la resolució de les reclamacions d’aquest cens, i a continuació la Junta Directiva disposarà d’un termini no inferior a deu dies hàbils ni superior a vint per convocar l’acte de votació.

Compensació d’abonaments

Al marge de l’anunci de l’ajornament de l’Assemblea i del procés del Vot de Censura, el vicepresident primer del Barça ha repassat el procés de renovació dels abonaments, que es va efectuar a l’estiu passat i que va permetre retornar a aquells socis que ho van sol·licitar el 25% de l’import corresponent als partits que es van celebrar sense públic. De les diferents alternatives que va oferir el Club, el retorn d’aquest import en el pagament de la quota de la temporada 2020/21 va ser l’escollida majoritàriament, tant a l’Estadi, amb 37.937 abonats que ho van sol·licitar (45,6%), com al Palau Blaugrana, amb 2.897 abonats (52,5%).

Així mateix, de cara a la temporada 2020/21 en curs, del total de 83.116 abonats al Camp Nou, un total de 18.510, un 22,3%, van sol·licitar l’excedència i la cessió al Club del seu abonament, que recuperaran a l’exercici següent. Pel que fa als 5.518 abonats del Palau, van ser 537 (9,7 %) els que van demanar l’excedència.

‘Espais nets i segurs’ i previsió per a la reincorporació de públic

Jordi Cardoner també ha explicat les tasques que el Club ha desenvolupat en els darrers mesos per fer de totes les seves instal·lacions uns espais nets i segurs per als esportistes, treballadors i el conjunt de socis i aficionats que en facin ús. Els protocols d’Espais nets i segurs van ser presentats a la Junta Directiva el 14 de maig pel directiu Joan Bladé, responsable de la coordinació de totes les mesures per combatre la Covid-19.

En tot moment, el Club ha mantingut un contacte permanent amb les autoritats sanitàries i esportives per establir aquests protocols de seguretat adequats a les instal·lacions del Club, i s’ha establert una normativa que està funcionant en aquells partits que s’estan celebrant sense públic, i també un protocol per preparar l’accés de públic als partits, quan es permeti un aforament limitat a l’Estadi o al Palau, i en espera de poder disposar de la totalitat de les localitats.

La normativa més diferencial apareixerà en aquells partits que es puguin celebrar amb un aforament limitat quan la situació de la Covid-19 i les autoritats sanitàries i esportives ho permetin. En aquest cas, i sempre seguint les indicacions de les autoritats competents i adaptant la situació a les mesures vigents, hi haurà una prioritat dels socis abonats sobre altres col·lectius.

Aquells que vulguin assistir a un partit caldrà que ho sol·licitin a través d’un formulari que estarà al web del Club i, en cas que la demanda superi l’oferta, s’efectuarà un sorteig per repartir les entrades disponibles. L’assignació de les localitats es farà tenint en compte les distàncies de seguretat i respectant sempre que sigui possible la mateixa zona de l’abonament de cada soci. El soci rebrà les entrades per correu electrònic o també es permetrà recollir-les a les taquilles o a l’OAB, i aquestes entrades són les que permetran l’accés als partits.

‘T’Acompanyem a casa’ durant la pandèmia

Jordi Cardoner també ha volgut fer referència a l’atenció que es va oferir als socis de més edat durant els dies més durs del confinament. El Club va posar en funcionament el programa ‘T’Acompanyem a casa’, que  va permetre contactar telefònicament amb tots els senadors blaugrana i socis majors de 80 anys, amb l’objectiu d’acompanyar-los en uns moments d’incertesa i de preocupar-se per si necessitaven algun suport o servei.

Durant el període de confinament aquest servei va efectuar 15.731 trucades i es va contactar amb 10.155 socis. Arran d’aquestes trucades, i en col·laboració amb la Creu Roja, es va poder donar ajuda o suport domiciliari a aquells socis de més de 80 anys que es va detectar que necessitaven algun tipus d’atenció.

La lluita contra la Covid-19 a través de la Fundació Barça

Cardoner també ha fet balanç de l’activitat de la Fundació Barça  durant l’exercici 2019/20, que ha focalitzat la seva actuació, d’una banda, en la posada en marxa de tot un seguit d’actuacions per lluitar contra la Covid-19, a través de l’obtenció i distribució de material sanitari i d’ajuts a entitats i administracions diverses, i de l’altra a mantenir la seva tasca missional i adaptar els programes de la Fundació a Catalunya i arreu del món al nou context provocat pel coronavirus.

Durant els dies més importants de la pandèmia, la Fundació Barça es va convertir en un altre actor humanitari que aconseguia portar a Catalunya material mèdic, especialment de la Xina, o gestionar fons d’ajut per a persones desafavorides a través de la Creu Roja o beques menjador per a infants de famílies vulnerables a través de la Generalitat. Aquestes accions i moltes altres s’han portat a terme a través de l’equip de la Fundació en col·laboració amb altres persones i departaments del Club. El resultat de tot aquest treball s’ha fet palès amb la distribució de més de 500.000 productes de protecció per a hospitals i les entitats, en més de 30 accions diferents.

 Per mantenir el vincle amb els nens i nenes beneficiaris durant aquest període en què els programes presencials s’han hagut de suspendre, l’equip de la Fundació ha treballat en l’adaptació al format online. D’aquesta manera s’han organitzat trobades telemàtiques d’infants malalts amb jugadores i jugadors de les diverses seccions, s’han adaptat les sessions amb metodologia FutbolNet al format virtual o s’han elaborat nous materials de sensibilització sobre el bullying i el ciberbullying, que han estat difosos a través dels canals de la Fundació i el Club.

Una de les accions més destacades i notòries de la lluita contra la Covid-19 ha estat la decisió de cedir els title rights (drets comercials) del nom del Camp Nou a la Fundació durant el procés de construcció de l’Espai Barça per destinar els ingressos a projectes d’investigació contra la pandèmia i a pal·liar els seus efectes a Catalunya i a la resta del món.

Més d’un milió i mig de beneficiaris i beneficiàries

Un any més la Fundació ha mantingut el nombre de beneficiaris i beneficiàries per sobre del milió, ja que durant aquest exercici s’ha arribat a més de 1.580.000 nens i nenes al món, dels quals més de 258.000 a Catalunya. Aquests programes i col·laboracions amb altres entitats s’ha portat a terme a un total de 50 països i a Catalunya a 102 localitats.

S’ha seguit treballant en les tres línies d’actuació: prevenció de la violència (a través del programa de bullying i del programa de prevenció de violència a l’Amèrica Llatina), inclusió social (a través del programa de refugiats i migrants, el programa diversitat per a infants amb discapacitats, el programa d’inclusió social en contextos vulnerables a Catalunya i diversos països del món, i el programa de benestar emocional pediàtric per a infants malalts), i d’accés i reforç de l’educació (a través de programes en col·laboració amb diverses entitats, especialment UNICEF).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut