El Barça apel·la a la seva història per enviar als culers un missatge de confiança abans de l’inici de la Lliga

El Barça apel·la a la seva història per enviar als culers un missatge de confiança abans de l’inici de la Lliga

‘Ho vam fer i ho farem’ és el lema de la campanya que llança al Club amb un vídeo que posa èmfasi en què, tot i els moments difícils que ha viscut l’entitat, mai ‘ningú ens podrà tòrcer’

El primer equip del Barça comença aquest diumenge a disputar un nou campionat de Lliga, que és el tret de sortida oficial de la temporada 2020/21. Una temporada marcada pels efectes de la pandèmia de la Covid-19, que manté el Camp Nou tancat al públic i a l’equip orfe dels seus socis i aficionats. Amb el lema Ho vam fer i ho farem, el FC Barcelona vol llançar avui un missatge de confiança i esperança als seus socis i aficionats arreu del món, a través d’un vídeo que posa èmfasi en què, tal i com demostra la història blaugrana, tot i els moments difícils “mai ningú no ens podrà tòrcer”. Una de les frases que formen part del Cant del Barça, l’himne del Club, i que ara es recupera per transmetre aquest missatge d’ànim, de cara a aquest inici de Lliga per a l’equip blaugrana i després de la difícil temporada que es va viure el curs anterior. 

I és que la història del Club, que el proper 29 de novembre complirà 121 anys, no és només una història d’èxit, sinó que sobretot és una història de persistència, superació i de sana ambició. El Barça ha caigut molts cops, però sempre s’ha tornat a aixecar encara més fort, sempre amb el suport de la seva afició, que ha estat al costat de l’equip fins i tot en els moments més difícils de la seva història.
 
Així, en la dècada dels 60 i els 70, el FC Barcelona va esdevenir el símbol esportiu de Catalunya, després d’haver encaixat un cop molt dur a la final de Berna de 1961, quan els pals quadrats de la porteria van frustrar la conquesta de la que hauria estat la primera Copa d’Europa del Club. L’afició blaugrana va respondre amb persistència i va demostrar que és el gran motor del Club, com evidencia el fet de que el nombre de socis no va parar de créixer, tot i la falta de títols esportius entre 1960 i 1974.  
 
Amb aquesta força, el Barça va arribar a la temporada 1973/74, que ha quedat gravada en l’orgull barcelonista: el fitxatge de Johan Cruyff, aleshores el millor jugador del món, va obrir una nova etapa i va fer possible guanyar de nou un títol de Lliga, després de 14 anys de sequera, amb l’inoblidable 0-5 al Bernabéu.
 
Poc més d’una dècada després, el 1988, l’holandès tornava a marcar un nou punt d’inflexió en la història del FC Barcelona amb el seu retorn al Club, aquest cop com a entrenador. La seva arribada feia possible la conquista de la Recopa de Berna de 1989, posant fi a anys complicats amb la desfeta contra l'Steaua de Bucarest a la final de la Copa d’Europa de 1986, a la que havien succeït dues temporades sense títols destacats, amb l’excepció de la Copa del Rei del 1988. Un triomf, el de la Recopa de Berna, que va retornar la confiança blaugrana i que va ser el preludi de l’època gloriosa del Dream Team, amb la primera Copa d’Europa de Wembley, quatre lligues consecutives, una Copa d’Espanya, tres Supercopes d’Espanya i la primera Supercopa d’Europa. Una època que va catapultar el Club internacionalment i que el va portar a ser admirat pel seu estil de joc creatiu i que tenia la pilota com a gran protagonista.
 
Aquest cicle d’èxits es va acabar a la final de la Copa d’Atenes del 1994, amb una derrota davant el Milan. Però lluny de rendir-se, el Barça va ser capaç de tornar-se a aixecar de la mà d’un altre holandès, Louis van Gaal, que va arribar al Club el 1997 i que en la seva primera temporada va dirigir un equip que va conquistar la Lliga i la Copa del Rei, revalidant el títol de lliga l’any següent, amb jugadors com Rivaldo, Kluivert, Luis Enrique o Guardiola.
 
La gesta es tornava a repetir amb l’arribada de Frank Rijkaard, qui el 2003 proposava un nou projecte liderat per Ronaldinho, que va ser capaç de fer créixer de nou la il·lusió entre el barcelonisme, després de quatre temporades en les que el Club va acusar la falta de títols. El brasiler va encomanar el seu somriure a tota l’afició i l’equip protagonitzava una de les remuntades més espectaculars a la Lliga, passant del dotzè lloc de la classificació a ser subcampions. Després d’això, els títols no van trigar en arribar.
 
Així va tenir inici la millor era de la història del Barça, que des de la temporada 2004/05 fins a la 2019/20 va aconseguir sumar 34 títols. Una era futbolística sense precedents que va marcar un domini aclaparador a Europa i al món. Una era marcada per l’arribada de Leo Messi, el millor jugador de la història, al primer equip blaugrana, i que de la mà de Rijkaard primer, i després de Pep Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martino, Luis Enrique i Ernesto Valverde, sempre va celebrar com a mínim un títol (excepte a la campanya 2007/08).
 
Aquest 2020, la dolorosa derrota de la Champions davant el Bayern marcava un final d’etapa, però alhora es convertia en el punt de partida per a la renovació de l’equip amb l’arribada de Ronald Koeman, l’heroi de Wembley,  una llegenda del Club i un tècnic amb el carisma i experiència necessària per conduir aquesta transició cap a una nova època d’èxits futurs en la història blaugrana.
 
I és precisament aquest missatge d’esperança, basat en la història del Club, el que aquest vídeo sota el lema ‘Ho hem fet i ho farem’ vol transmetre. El missatge de que tot i els indiscutibles moments difícils que han marcat aquests últims temps, el Barça sempre serà el Barça, i un cop més, amb l’ajuda de l’afició, serà capaç de tornar aixecar-se per seguir sumant moments memorables.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut