El Batxillerat de La Masia ja està en marxa

El Batxillerat de La Masia ja està en marxa

Un total de 51 esportistes cursen el Batxillerat vespertí a les aules de la residència blaugrana amb la gran novetat que suposa la presència de 15 jugadores del Femení

El passat dilluns va començar, com a tota Catalunya, el curs escolar a La Masia. Un total de 51 esportistes cursaran aquest any el Batxillerat vespertí a les aules de la residència blaugrana mentre que 35 jugadors més es desplaçaran cada matí fins a l’Escola Lleó XIII per fer la secundària i el Batxillerat diürn.

La gran novetat d’aquesta temporada, marcada per les mesures sanitàries adoptades als centres escolars i a la Residència Masia per la crisi sanitària provocada per la COVID-19, és la presència de 15 jugadores del Femení -entre primer equip, filial i Juvenil- al Batxillerat. Cal tenir present que en la campanya anterior n’hi havia 5.

Una xifra que demostra l’aposta ferma del Club pel futbol femení. El Femení B estrena aquesta temporada horari d’entrenament matinal i moltes de les seves jugadores s’han incorporat al Batxillerat a La Masia per poder compaginar millor el futbol i els estudis. Dos esportistes més, una noia i un noi, estudien quart d’ESO online també a La Masia.

Dels 51 esportistes que cursen el Batxillerat, 40 són futbolistes (25 nois i 15 noies) i 11 pertanyen a la secció de bàsquet. D’aquests 51, 31 cursen primer de Batxillerat i 20 fan el segon curs. De les 15 noies, 9 fan primer i 6 segon. Dels 35 jugadors que assisteixen a l’Escola Lleó XIII, un total de 29 estudien secundària i 6 el Batxillerat al matí.

Declaracions de Xavier Vilajoana, directiu responsable del Futbol Femení, Barça B, Futbol formatiu i La Masia

“Comença una temporada escolar a La Masia que serà complicada a causa de la COVID-19. Malgrat això, he de dir que, tant els esportistes, com els entrenadors, tutors i personal de La Masia han mostrat una predisposició espectacular per afavorir aquest inici de curs”.

“És un curs on, per primera vegada, tenim 15 noies estudiant el Batxillerat a La Masia. Són les jugadores, en la seva majoria, del Femení B que aquesta temporada s’entrenen al matí en una clara nova aposta del Club pel futbol femení”.

“Els hi permet fer una dinàmica més fluida amb el primer equip que, sens dubte, els hi permetrà créixer. Ara, en qualsevol moment, l’entrenador del primer equip pot cridar una noia del filial per fer l’entrenament amb ells. I això implicava que poguessin estudiar a les tardes a la Masia per compaginar estudis i esport”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut