Joventut de Badalona – Barça: Reaccionen en el tercer quart (68-75)

Els de Jasikevicius es refan d’una mala primera meitat i disputen una igualada segona meitat en el tercer partit de pretemporada

Tercer triomf en tres partits amistosos de pretemporada. El Barça s’ha imposat aquest diumenge al Joventut de Badalona (68-75) en el duel disputat a l’Olímpic de Badalona. A la primera meitat els de Sarunas Jasikevicius s’han vist superat en el rebot i per les pèrdues de pilota, però una reacció en el tercer període ha servit als culers per imposar-se. Mirotic, amb 14 punts, ha estat el màxim anotador culer.

El duel ha començat amb el Joventut de Badalona aprofitant les primeres possessions per avançar-se (8-0). Els de Sarunas Jasikevicius han reaccionat amb un parcial de 0-7 que ha igualat novament el resultat. Tot i així, la Penya ha tornat a obrir una escletxa ràpidament i que ha sabut mantenir fins al final del període, en què una cistella de Dawson sobre la botzina ha situat el 20-13.

En el segon període el Barça ha vist com la Penya aprofitava les pèrdues de pilota culers i el domini del rebot era local. D’aquesta manera, el Joventut s’ha situat novament 10 punts per sobre (31-21, min 14). Els de Jasikevicius s’han situat a tan sols tres punts després d’uns bons minuts i un encertat Oriola (31-28). Tot i així, un major encert de la Penya els ha deixat per davant al descans (40-32).

El Barça augmenta el ritme

A la represa, els culers han sabut trobar el ritme de joc i han aconseguit sumar bons minuts de joc, capgirant el marcador amb una millora en atac i la intensitat defensiva (46-47, min 28) després d’un tir lliure convertit per Oriola. I els blaugranes han completat un gran tercer període per capgirar un partit que havia arribat a perdre per 11 punts.

En els darrers 10 minuts el Barça ha sabut mantenir-se per davant amb diferències entre els cinc i els deu punts. Això li ha donat el tercer triomf en tres partits de pretemporada. El proper repte dels culers serà el divendres 4 de setembre, a les semifinals de la Lliga Catalana contra el Manresa.