El Barça estrena ‘Camí dels somnis’, el documental sobre l'Estadi Johan Cruyff en l’aniversari de la seva inauguració

El Barça estrena ‘Camí dels somnis’, el documental sobre l'Estadi Johan Cruyff en l’aniversari de la seva inauguració

El capítol sobre la instal·lació més emblemàtica de la Ciutat Esportiva s’emetrà el dijous 27 a Barça TV i Barça TV+ i compta amb testimonis vinculats a la figura de la llegenda blaugrana

El FC Barcelona estrena una nova sèrie documental amb el projecte Espai Barça com a protagonista i a través de la qual els espectadors podran viure de prop, amb imatges exclusives, el procés de construcció de cadascuna de les noves instal·lacions. Serà dijous 27 d’agost quan, tant a través de Barça TV (a les 22 h) com a la carta a la plataforma digital Barça TV+ i coincidint amb el primer aniversari de la inauguració de l’Estadi Johan Cruyff, es llançarà Camí dels somnis,  el primer episodi d’aquesta sèrie que anirà presentant els seus capítols a mesura que es vagin donant per acabades les obres del futur Camp Nou, el nou Palau Blaugrana i el Campus Barça. Però no es tracta de documentals sobre arquitectura, obres, enginyeria i construcció, sinó d'històries de passió i sentiment blaugrana amb les instal·lacions del Club com a context.

La sèrie documental, que constarà de quatre episodis que giren al voltant del projecte, s’estrenarà amb la primera peça acabada de l’Espai Barça i que s’ha convertit en la instal·lació més emblemàtica de la Ciutat Esportiva. L’estadi, que porta el nom de la llegenda blaugrana Johan Cruyff, és la llar del Barça B, el Barça Femení i també del Juvenil A quan disputa la competició europea, esdevenint un espai on creixen els somnis. Així, s’anirà mostrant tot el procés, des de la inspiració del projecte fins a la seva inauguració i posada en marxa.
 
En aquest primer capítol, de 50 minuts de durada, hi participen testimonis que han estat implicats en alguna de les fases del projecte i que ja formen part del Barça. És el cas d’alguns membres de la Junta Directiva, com el president Josep Maria Bartomeu, o Jordi Moix, actual vicepresident econòmic i patrimonial i responsable de l’Espai Barça. També hi apareixen jugadors que han crescut al terreny de joc del Miniestadi, com Garcia Pimienta, ara entrenador del Barça B, o Andrés Iniesta, que recorden emocionats el simbolisme de l’estadi en el seu creixement fins a formar part del primer equip. Per la seva part, Marta Torrejón, jugadora del Barça Femení, remarca la importància del futbol femení dins el Club i les sensacions indescriptibles viscudes en la històrica instal·lació del districte de les Corts.
 
La figura de Johan Cruyff va prenent protagonisme a mesura que avança el documental, i acaba sent un homenatge a la llegenda blaugrana i al seu llegat en el Club, com a impulsor d’un estil de joc i una manera d’entendre el futbol que ha marcat la història recent del FC Barcelona. A través de les experiències personals de Jordi i Susila Cruyff, l’espectador podrà descobrir la vessant més personal del seu pare i algunes de les anècdotes que han format part de la seva infància, així com de la seva vida familiar juntament amb la seva dona, Danny Coster.
 
També hi apareixen altres moments lligats a la instal·lació, com el desmantellament i posterior enderroc del Miniestadi, la col·locació de la primera pedra a la Ciutat Esportiva o la inspiració en el camp del carrer de la Indústria per part del despatx d’arquitectura Batlle i Roig. Ja amb l’estadi acabat, el documental recull el moment en què els fills de Cruyff el veuen per primer cop i les seves reaccions, el posterior acte inaugural i el partit entre els juvenils del Barça i l’Ajax. I, per acabar, les imatges de les jugadores del Barça Femení gaudint de la seva nova llar envoltades de tots els aficionats.

Una producció de Barça Studios

Aquesta nova sèrie documental és una producció de Barça Studios, l’ens que centralitza la creació, producció i comercialització de tota l’oferta audiovisual del FC Barcelona. Els episodis s’aniran estrenant a mesura que es vagin completant les obres de cadascuna de les instal·lacions i estaran tots disponibles tant a Barça TV com a Barça TV+, la nova plataforma de streaming digital amb continguts audiovisuals propis del Club.
 
El documental Camí dels somnis ha estat produït sota la direcció de Xavier Bosch i Josep Badell, amb guió de Marc Amorós i producció de Gemma Prat i Darío Bellet.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut