Koeman: “Volem guanyar i fer gaudir els culers”

Koeman: “Volem guanyar i fer gaudir els culers”

El nou entrenador blaugrana explica, en l’entrevista realitzada per BarçaTV+, la seva visió com a tècnic i repassa alguns moments de la seva etapa com a jugador barcelonista

‘Benvingut Koeman’. En aquesta entrevista realitzada per BarçaTV+, el nou tècnic del FC Barcelona, Ronald Koeman, exposa la seva visió del futbol. Una filosofia adepta del llegat de Johan Cruyff. Conscient de la importància de guanyar jugant bé, l’holandès també analitza noms propis com el de Messi o Frenkie de Jong. I, tant amb la pilota com sense, la llegenda de Wembley no amaga el seu vessant personal.


 
A continuació, repassem algunes de les frases que no et pots perdre de l’entrevista.

El retorn a Barcelona

“Sento Barcelona com casa meva. En les anteriors visites a la ciutat em faltava una cosa. Perquè no havia vingut per treballar per al FC Barcelona. Ara soc l’entrenador i estic molt feliç.”
 
“El més important és saber, ja siguis entrenador, jugador o empleat del Barça, que estàs en el millor Club del món. I res pot ser millor. Som molt afortunats de ser part d’aquest Club.”

La influència de Johan Cruyff

“Cruyff va ser un dels entrenadors de qui vaig aprendre més, especialment durant l’època que vam passar junts al Dream Team. I no solament com a jugador sinó també com a entrenador.”
 
“Vam tenir la millor combinació: jugar un futbol ofensiu i guanyar títols. Aquesta és la filosofia que intentarem tenir al Barça. Hem de jugar un bon futbol i que els culers ho gaudeixin. I, evidentment, guanyar, perquè això és el més important.”

02 - 3100_01_24_CRUYFF
Ronald Koeman i Johan Cruyff, dos holandesos amb molta història blaugrana | Arxiu FC Barcelona

El Koeman entrenador

“Soc un entrenador al qual li agrada la disciplina i la bona organització de l’equip. M’agrada dominar el joc. Als holandesos ens agrada el futbol ofensiu.”
 
“M’agrada ser directe i tenir una bona comunicació amb els jugadors. Faig reunions breus, però deixo clar el missatge.”
 
“Crec que com a entrenador necessites gaudir del futbol. Vam començar a jugar a futbol perquè estimem l’esport, per tant, si dones tot el que tens amb un somriure, és millor.”

Frenkie de Jong

“És un jugador molt jove. El rendiment que ha mostrat fins ara és boníssim. I no és una empresa senzilla per un jugador jove que arriba al Barça. És un jugador de futur per al FC Barcelona.”

Leo Messi

“És un plaer tenir un jugador com Messi a l’equip. Amb la seva qualitat trobarà l’espai en l’evolució de l’equip.”
 
“No podem comparar-nos en el llançament de faltes, perquè Messi n’ha marcat molts més. Però jo només he jugat sis temporades al Barça (riu). Sempre és important tenir un bon llançador de faltes i de córners a l’equip.”

Una falta que va portar la glòria europea

“En la final contra la Sampdoria, tenia al cap la trajectòria abans de fer el llançament. I també tenia la sensació que podia marcar.”

La família, sempre present

“El meu pare va influir molt en el meu futbol. Va ser una persona molt crítica. Ell ens va donar la possibilitat de millorar el nostre nivell de futbol. Ens va ensenyar a ser respectuosos amb l’altra gent i al futbol també.”
 
“La meva família em deia que portés amb normalitat ser un futbolista. El futbol atrau molta atenció, però has de ser l’estrella dins del camp, no fora.”
 
“M’agrada passar temps amb la família. Soc un avi molt jove i m’agrada passar temps amb els meus nets.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut