Femení – Montpellier: Gran triomf al primer amistós (3-0)

Les culers han superat amb autoritat a les franceses gràcies a un doblet d’Oshoala i un gol de Jennifer Hermoso en un duel dominat completament per les de Lluis Cortés

Gran victòria blaugrana per començar la preparació per a la Champions. Les culers han guanyat amb autoritat al Montpellier (3-0) gràcies a un doblet d’Oshoala i un gol de Jennifer Hermoso en un partit dominat a la perfecció pel conjunt de Lluis Cortés. El duel ha tingut lloc a la Ciutat Esportiva i a porta tancada per raons sanitàries, i ha estat el primer amistós abans d’afrontar la final a vuit de la Lliga de Campions.

Domini blaugrana

Les culers han dominat amb claredat el primer temps, amb un Montpellier molt tancat i amb infinitat d’ocasions per a les barcelonistes, però la portera visitant Schmitz ha salvat a les seves amb aturades espectaculars.

Sobretot després de la pausa d’hidratació, quan el monòleg blaugrana ha estat absolut i només ha faltat el gol. Diverses ocasions de gol, amb Jennifer i Martens com a principals protagonistes, i fins i tot una pilota al pal. De fet, l’holandesa ha estat de les més destacades, molt incisiva des de la banda dreta, on també ha realitzat una gran primera part la jove Jana Fernández.

Oshoala obre el marcador

Ja a la segona part, Lluis Cortés ha mogut fitxa des de la banqueta i ha donat entrada a diverses jugadores just a la represa: Cata Coll, Graham, Melanie, Hamraoui, Aitana Bonmatí i Oshoala. Precisament la davantera ha estat l’encarregada de trencar la igualada: gran passada en profunditat de Mariona i Oshoala, amb un bon toc, ha superat a la portera visitant (1-0, minut 64). Tot i així, minuts abans Cata Coll havia salvat el gol visitant amb una gran aturada davant Engman.

Tot i que la segona part ha estat més equilibrada, les culers han pogut transformar totes les ocasions que s’han resistit a la primera. I de nou la nigeriana, que ja va marcar els dos gols al partit d’entrenament de fa uns dies, ha tornat a veure porteria, aquest cop aprofitant un error de la portera visitant (2-0, minut 86). Ja al temps afegit, Jennifer Hermoso, que havia tornat a entrar juntament amb Bruna i Emma, ha marcat el 3-0 a la sortida d’un córner (min. 92).

Finalment, victòria contundent en el que ha estat el cinquè amistós entre Barça i Montpellier de les darreres cinc temporades (tres victòries, un empat i una derrota) i el que ha estat el més desequilibrat de tots. A més, ha estat el primer partit de la pretemporada culer per seguir preparant la Lliga de Campions 2019/20, que es disputarà en format de Final a 8 al País Basc, del 21 al 30 d’agost. Cal recordar que el rival de quarts serà l’Atlètic de Madrid, a l’estadi de San Mamés.

Barça Femení, 3
Montpellier, 0

Barça: Paños, Mapi León, Losada, Jennifer Hermoso, Mariona, Alexia, Patri, Leila, A. Pereira, Martens i Jana. També han jugat: Cata Coll, Graham, Melanie, Hamraoui, Aitana Bonmatí, Oshoala, Bruna i Emma
Montpellier: Schmitz, Belloumou, Dekker, Fowler, Banusic, Mondesir, Mpome, Landeka, Lakrar, Peterman, Champagnac. També han jugat: Petiteau, Torrent, De Almeida, Weerden, Pankratz, Engman, Skorvankova, Puntingam, Sevenne, Blanc i Stievenard
Gols: 1-0, Oshoala (min. 64); 2-0, Oshoala (min. 86) i 3-0, Jennifer Hermoso (min. 90+2)
Àrbitra: Martina Cárdenas López. Ha amonestat a Cata Coll (min. 90)