Barça Studios estrena la pel·lícula ‘El despertar’, una història de sentiments amb el triplet del 2015 com a teló de fons

Barça Studios estrena la pel·lícula ‘El despertar’, una història de sentiments amb el triplet del 2015 com a teló de fons

La nova producció de ficció de Barça Studios s’estrenarà el diumenge 2 d’agost a les 22.00 hores pel canal Barça TV, la plataforma de ‘streaming’ digital del Club Barça TV+ i a TV3

Barça Studios presenta la seva nova producció de ficció El despertar, un emotiu relat sobre els sentiments i les relacions humanes, on el futbol i la passió pel Barça actuaran com a nexe d’unió entre els personatges. Amb un repartiment encapçalat pels actors Lluís Marco, Natàlia Barrientos i Jordi Vilches, que es posen en la pell del Pau, la Martina i el Quim, la pel·lícula trasllada l’espectador al febrer del 2015, com a punt de partida d’una història que posa de manifest el que les persones són capaces de fer pels seus éssers estimats i que té com a teló de fons la temporada del segon Triplet de la història del Club. 

El despertar s’estrenarà el proper diumenge 2 d’agost a les 22.00 hores a través de Barça TV i de la plataforma de streaming Barça TV+, on estarà disponible en català i subtitulada en castellà i anglès. Així mateix, també es podrà veure a TV3 dins la seva programació habitual. 

La pel·lícula relata la història de la Martina, una jove de 21 anys interpretada per Natàlia  Barrientos, que viu amb el seu avi Pau, a qui dona vida Lluís Marco. Avi i neta es  cuiden l’un a l’altre, alhora que comparteixen la seva passió pel FC Barcelona. Però la nit del 25 de febrer, en acabar de veure el partit Barça-Màlaga, tot canviarà quan el Pau pateixi un íctus i entri en coma, per despertar-se mesos mes tard amb pèrdues parcials de la memòria recent. Inspirada en la pel·lícula Good Bye, Lenin!, la Martina es proposa omplir els dies del Pau d’emocions i moments feliços. I quina millor manera per aconseguir-ho que fer-lo viure els èxits esportius que s’ha perdut mentre era en coma i que han portat el Barça a fer història aconseguint un nou triplet. Per fer-ho, la Martina comptarà amb la complicitat d’amics, coneguts, companys de feina a Barça TV i sobretot del Quim, encarnat per Jordi Vilches, un músic una mica estrafolari que viu a la seva mateixa escala. 

Sobre aquest esdeveniment inicial que posa a prova els diferents personatges, la trama avança connectant els moments vitals que viuen cadascun d’ells amb valors de l’esport com l’esforç i la superació, alhora que mostra com situacions difícils poden fer aflorar el millor de cada un. Es tracta d’una història universal per a tots els públics, que és, a més, un reflex de la tradició que envolta el Club blaugrana, amb famílies per a les quals el Barça és un element d’unió i un punt de trobada entre diferents generacions. 

Un nou pas en la creació de continguts originals 

Amb El despertar, Barça Studios fa un pas més en la seva aposta per la creació de continguts d’entreteniment originals que comprenen des de formats documentals fins a propostes de ficció, passant per l’animació. Tot amb l’objectiu de poder apropar el Club i els seus valors als seus aficionats oferint un punt de vista únic de l’Entitat, i al mateix temps connectar amb noves audiències arreu del món. 

Un cop més, la factoria audiovisual del Club s’ha envoltat dels millors partners possibles i per a aquesta producció ha comptat amb el suport de Brutal Media, amb una trajectòria consolidada gràcies a pel·lícules com Te quiero, imbécil o la guardonada minisèrie Tornarem, i la participació de Televisió de Catalunya. Un ambiciós projecte que com a element distintiu combina la trama de ficció amb imatges reals de partits i entrevistes dels protagonistes de la temporada 2014-15, dirigit per Kiko Ruiz Claverol, responsable de sèries de televisió de gran èxit com Les de l’hoquei o Sin identidad i amb el guionista David Castillo, que ha treballat en produccions com Ventdelplà o La memòria dels cargols, de Dagoll Dagom. 

La idea original i el desenvolupament del guió d’El despertar es van dur a terme abans de l’inici de la pandèmia originada per la propagació del coronavirus, mentre que la producció s’ha fet en quatre setmanes, un cop es va posar fi a les mesures de confinament,  i durant el rodatge es van seguir amb rigor les recomanacions de seguretat impulsades per les autoritats sanitàries.  

Declaracions de Dídac Lee, directiu responsable de l’Àrea Digital del FC Barcelona  

 “Ens enorgulleix poder presentar una pel·lícula com El despertar, una producció per a tots els públics en què es parla de sentiments i de com les persones reaccionen davant de determinades situacions. Una història que, a més, ens permet connectar aquests moments vitals amb els valors del l’esport. 

Amb el Triplet del 2015 com a escenari de fons, estem segurs que molts culers es podran sentir identificats amb els personatges, ja que el film retrata una tradició molt lligada al Club sobre com el Barça pot servir de punt d’unió entre diferents generacions d’una mateixa família. Tot i això, estem convençuts que és una pel·lícula que va més enllà i que proposa una història universal que pot connectar amb tot tipus d’audiències, fins i tot amb aquells que no són grans seguidors del futbol. 

Cal destacar també que amb El despertar Barça Studios continua consolidant el seu catàleg de continguts, avançant en l’aposta del Club per la creació de produccions audiovisuals Premium dins la nova estratègia digital”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut