Conclusions molt positives tot i un final cruel

Conclusions molt positives tot i un final cruel

Quedar-se a un pas de l’ascens no hauria de tapar la gran temporada dels homes de García Pimienta: s’ha vist un equip golejador, ple de juvenils i carregat d’orgull per fer front a les adversitats

El dia després les coses sempre es veuen diferents. Tot i la decepció majúscula que va suposar no poder assolir l’ascens a Segona A contra el Sabadell, l’equip dirigit per García Pimienta pot marxar de vacances amb el cap ben alt i amb l’orgull d’haver completat una temporada molt i molt bona.

Joventut, gols i un fortí

L’equip tanca el curs havent competit fins l’últim partit del play-off, després d’una temporada completament anòmala, encara més per a una plantilla que era la més jove de la categoria, amb una mitjana de 19,1 anys d’edat. Tot i aquesta joventut, el Barça B va plantar-se al confinament com el millor equip local de la competició (9 victòries, 5 empats i només 1 derrota a l’Estadi Johan Cruyff).

Els resultats tenien un secret: un estil de futbol fidel a l’ADN Barça i un bon sac de gols. El conjunt de García Pimienta va finalitzar la temporada prèvia al brot del coronavirus com el segon equip més golejador, amb 40 dianes.

De fet, les bones sensacions van venir acompanyades d’un important increment de l’assistència als partits del B, que va passar d’una mitjana de 1.200 espectadors al Mini als 2.800 a l’Estadi Johan Cruyff.

La virtut de resoldre problemes

Diuen que d’un problema sempre neix una oportunitat. Doncs al Barça B les adversitats s’han acumulat una rere l’altre. Les últimes viscudes al play-off han estat les més evidents: Álex Collado se’l va perdre per lesió, Riqui Puig i Ansu Fati s’havien consolidat al primer equip i jugadors com Chumi, Kike Saverio, Guillem Jaime o Sergi Puig no van poder disputar-lo per finalització de contracte.

Però durant tota la temporada el B ha hagut d’anar ajustant-se i renovant-se en funció, també, de les necessitats del primer equip, el qual ha comptat sovint amb Morer, Jorge Cuenca, Monchu, Collado, Iñaki Peña o Araujo en la seva rutina d’entrenaments i convocatòries, especialment en l’etapa post-confinament. Cap d’ells ha tingut ni un mal gest quan, després, havia de tornar a defensar els colors del B. Tot el contrari.

També han estat un exemple d’actitud i bon rendiment tots els juvenils pels quals ha apostat l’equip de García Pimienta: Konrad i Ilaix s’han consolidat a l’equip i han estat titulars en els tres partits del Play-off, mentre que Nils i Gerard Fernández han tingut les seves oportunitats. A tots ells cal sumar també la presència d’Arnau Tenas, Ramon Vilà, Álvaro Sanz, Nico, Mika i Jaume Jardí.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut