Primera trobada del President del FC Barcelona amb el nou President d'Unicef Catalunya

Primera trobada del President del FC Barcelona amb el nou President d'Unicef Catalunya

La Fundació Barça i UNICEF repassen plegats les fites de la seva aliança, que des del 2006 treballa per millorar les condicions de vida de milions de nens i nenes que es troben en situació de vulnerabilitat

Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona i de la Fundació Barça, i Jordi Cardoner, Vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, s’han reunit a les oficines del Camp Nou amb el nou president d’UNICEF Comitè Catalunya, Jaume Lanaspa, i amb Anna Folch, l’expresidenta del comitè.

L’objectiu de la trobada ha estat posar en valor aquesta aliança, que des del 2006 contribueix a l’acompliment dels drets de més 2 milions de nens i nenes en situacions de vulnerabilitat, així com destacar el treball conjunt que s’està realitzant per posicionar l’esport com una eina per al desenvolupament d’infants i joves. Ambdues organitzacions estan compromeses a seguir treballant plegades perquè cap nena ni nen quedi fora de joc.

Fundació Barça i UNICEF, una aliança consolidada

Durant aquests anys d’aliança conjunta hi ha hagut diferents fites destacables que han demostrat la força de l’esport com a eina per fomentar el desenvolupament en la infància arreu del món. A l’inici, el primer equip va lluir el logo d'UNICEF a la samarreta, i va ser la primera vegada que es posava una marca benèfica o comercial a l’equipació del FC Barcelona. A nivell programàtic, des del 2011 l'aliança utilitza l’esport i el joc com a eines d’inclusió per a la infància més vulnerable del Brasil, Xina, Ghana i Sud-àfrica.

El 2016 la Fundació Barça va augmentar la seva contribució anual d’1,5 milions d'euros a 2 milions. L’increment dels fons s’ha destinat a treballar per la construcció conjunta d’un marc de referència sobre com l’esport és una eina per al desenvolupament d’infants i joves. També es destina una quantitat al Fons d’Emergències d’UNICEF. Durant la temporada 2019/20 s’ha contribuït a l’emergència de Síria i la crisi de la Covid-19 al Brasil. 

trobada unicef  2 15072020

Declaracions de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona i de la Fundació Barça

“Amb aquesta aliança volem mostrar al món la força de l'esport com a eina per assegurar el desenvolupament d’infants i joves arreu del món. I no només a través dels programes que duem a terme, sinó també aprofitant la nostra capacitat d’inspirar els altres a través de l’esport com a altaveu comunicatiu i agent de motor de canvis socials. Ara, més que mai, hem de continuar treballant per assegurar-nos que el dret al joc és una realitat per a nens, nenes i adolescents del món”.

Declaracions de Jaume Lanaspa, president d’UNICEF Comitè Catalunya

“L’aliança que mantenim és única. Plegats, aconseguim aportar un major valor a la nostra tasca pels drets dels infants”, ha destacat Jaume Lanaspa, president d’UNICEF Comitè Catalunya. “Després de 14 anys d’aliança és un bon moment de felicitar-nos pels èxits assolits i pels que de ben segur encara han d’arribar”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut