L’efectivitat porta el nom d’Arturo Vidal

L’efectivitat porta el nom d’Arturo Vidal

El migcampista xilè, que contra el Valladolid va firmar la seva vuitena diana del curs, és el futbolista de la Lliga amb millor percentatge d’encert a gol

Aquest curs l’efectivitat anotadora en la Lliga té nom i cognoms: Arturo Erasmo Vidal Pardo. El 22 barcelonista és el futbolista de Primera Divisió amb més destresa golejadora. De les 23 rematades que han sortit de les seves botes, vuit han desembocat al fons de la xarxa. Una estadística que es tradueix en un 34,78% d’encert.

Vuit gols a la Lliga

Valladolid, a la primera volta i a la segona voltaBetis, Sevilla, Leganés, Alabès, Espanyol i Mallorca. Aquests són els elencs que han sofert la voracitat anotadora del de Santiago de Xile. Vuit festivitats en la competició regular que el converteixen en el quart màxim golejador del FC Barcelona 2019-20. Al davant hi té Messi (27), Suárez (18) i Griezmann (15).
 
Ara bé, Arturo Vidal lidera el rànquing d’efectivitat. Tant del Barça com de Primera Divisió. Amb almenys 20 rematades, cap futbolista pot fer ombra a la claredat del xilè entre els tres pals. Perquè el 34,78% d’encert que ha registrat al torneig regular es distancia de les xifres de Luis Suárez, amb un 20,83%, i Ansu Fati, amb un 20,69%. Parejo (26,67%), Sergio Ramos (26,32%) i Maxi Gómez (25,64%) són els jugadors que estan més a prop de les estadístiques de l’incansable xilè.

Dianes de qualitat

A més a més, com va passar en el darrer partit contra el Valladolid (0-1), el gol del 22 va tenir una incidència transcendental en el lluminós. Va ser la diana que va permetre als barcelonistes agafar avantatge. El mateix efecte que va provocar el seu gol al Camp Nou també davant els blanc-i-violetes, a Butarque, a l'RCDE Stadium o a Son Moix.
 
“L’important és que els meus gols serveixin per sumar punts”, va declarar Arturo Vidal a la conclusió del Valladolid 0 - FC Barcelona 1. I ho han fet. Perquè a Pucela el seu solitari gol en el minut 15 de la primera meitat va permetre embutxacar-se els tres punts. Com també es va veure en l’1-2 de la jornada 14 contra el Leganés.
 
Si bé és cert que és el curs més anotador amb l'elàstica barcelonista, no és la campanya més golejadora d’un sospitós habitual de cara a porteria. Sobresurten els 18 gols de la 2013-14 amb la Juventus o els 15, també amb l'equip de Torí, la 2012-13. No obstant això, el futbolista de 33 anys encara disposa de partits a la recambra. Concretament, dos de Lliga (Osasuna i Alabès) i, a partir del mes d’agost, de Champions. Veurem fins on arriba l’efectivitat d’Arturo Vidal.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut