La directiva Marta Plana explica l’aliança amb Pixellot al World Football Summit

La directiva Marta Plana explica l’aliança amb Pixellot al World Football Summit

El Barça Innovation Hub (BIHUB) ha estat un dels protagonistes de la tercera jornada del World Football Summit, trobada de referència per la indústria del futbol que s’està desenvolupant de forma telemàtica

El Barça Innovation Hub (BIHUB) ha estat un dels protagonistes de la tercera jornada del World Football Summit, trobada de referència per la indústria del futbol que s’està desenvolupant de forma telemàtica i que finalitza demà divendres. La directiva Marta Plana ha liderat una taula rodona on s’ha destacat el rol crític de la tecnologia durant la “nova normalitat”, on ha tingut l’ocasió d’explicar l’aliança estratègica amb l’empresa tecnològica especialitzada en el sector audiovisual Pixellot segellada recentment.

La directiva responsable del BIHUB i secretària de la Junta Directiva ha parlat amb Alon Werber, el CEO de Pixellot, sobre aquest acord i sobre la importància del lideratge tecnològic que el Club està portant a terme des de la plataforma de coneixement i innovació del Club destinada a crear productes i serveis que beneficiïn no solament al club i als seus esportistes sinó a la societat en general. Plana ha reconegut que el FC Barcelona vol convertir el Barça Innovation Hub en “el Silicon Valley dels esports” i ha afegit: “el que estem intentant és convertir-nos en una referència, i acords com el que hem fet amb Pixellot ens ajuden a aconseguir el nostre objectiu”.

“L’estratègia principal és promoure la col·laboració amb les start-ups. Intentem aconseguir resultats col·laborant amb la tecnologia, i amb Pixellot, mitjançant la intel·ligència artificial podem gravar dades i saber quines necessitats té cada jugador gràcies a aquelles dades i poder fer que millorin. Quantes millors dades tinguem, millor laboratori podrem crear... Som més que un Club, per projectes com aquest”,  ha afegit Plana.

Per la seva banda, Alon Werber ha reconegut la gran aposta del Club pel BIHUB assegurant que “el FC Barcelona és el club líder al món, no només pel seu primer equip, sinó també per la forma amb que tracten la tecnologia”.

Una aliança innovadora

El passat dilluns 6 de juliol, el FC Barcelona, a través del BIHUB, i Pixellot van anunciar la signatura del seu nou acord per desenvolupar sistemes d’enregistrament automatitzat i tractament d’imatges de la pràctica esportiva ordinària que es genera a les instal·lacions del Club. Gràcies a aquesta aliança, el Club es convertirà en un banc de proves per desenvolupar nous productes de visionat i enregistrament automatitzat d’entrenaments i partits basats en la intel·ligència artificial, amb l’objectiu de millorar els processos d’anàlisi tècnica i tàctica que duen a terme els responsables dels diferents esports professionals del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut