Barça - Espanyol: El derbi es queda a casa (1-0)

Un gol de Luis Suárez atorga tres punts al Barça en un duel que ha tingut dos expulsats i que ha conclòs amb l'Espanyol baixant a la Segona Divisió

El derbi ha estat per al Barça. Un gol de Luis Suárez al minut 55 ha decidit un duel carregat d’emocions i amb moltes coses en joc. D’una banda, els tres punts sumats pels de Quique Setién permet als culers seguir lluitant pel títol -ara són a un punt del Madrid- mentre que el resultat condemna l’Espanyol, alhora, al descens a la Segona Divisió 27 anys després.

El derbi ha tingut tensió i intensitat. Tanta, que ha tingut dues expulsions, les d’Ansu Fati i Pol Lozano, dos dels futbolistes més joves que hi havia sobre la gespa. Ha estat, en definitiva, un derbi dels de sempre, dels de tota la vida. I s’ha quedat a casa.

Poques ocasions de gol

Quique Setién ha apostat pel mateix onze que tan bones sensacions va deixar a Vila-real, amb l’única modificació de Rakitic per Arturo Vidal. Com era d’esperar, tota la possessió -fregant el 80%- ha estat per al conjunt blaugrana. La línia de cinc defenses blanc-i-blava dificultava, però, la creació d’ocasions per als culers, que han vist com era l’Espanyol qui ha gaudit de la millor ocasió del primer temps en un contracop finalitzat amb una rematada al pal de Dídac Vilà.

10 contra 10

La segona meitat ha arrencat amb canvi: Ansu Fati per Semedo. El futbolista de 17 anys, però, ha durat únicament quatre minuts sobre la gespa. Una entrada sobre Calero li ha costat la vermella directe en una acció que ha estat revisada pel VAR. En un tres i no res s’ha repetit la mateixa acció, aquest cop amb Pol Lozano i Piqué com a protagonistes. Com amb Ansu Fati, la jugada li ha costat la vermella al jugador blanc-i-blau. Era el minut 54 i començava un nou partit de 10 contra 10.

Suárez sempre hi és

El partit no donava treva i, després de dues targetes vermelles pràcticament consecutives, ha arribat també el gol que ha acabat suposant la victòria culer. Luis Suárez ha exercit de ‘killer’ i ha rematat a gol una pilota que havia quedat morta dins l’àrea després d’una rematada prèvia de Messi. Ja suma 195 gols, superant Kubala com el tercer màxim golejador de la història del Club.

Amb l’1-0 al marcador el FC Barcelona ha sabut gestionar el resultat fins al final del partit. Messi fregaria el segon i l’Espanyol, al límit, ho intentaria amb diverses accions aèries que mai han trobat els tres pals. El derbi es quedava a casa.