El Barça Innovation Hub i Pixellot desenvoluparan sistemes d’enregistrament automatitzat d’entrenaments i partits

El Barça Innovation Hub i Pixellot desenvoluparan sistemes d’enregistrament automatitzat d’entrenaments i partits

L’aliança amb l’empresa de tecnologia audiovisual convertirà el Club en un laboratori d’innovació per a l’aplicació de la intel·ligència artificial en l’automatització de la gravació, tractament i visionat d’imatges de la pràctica esportiva

El FC Barcelona, a través del Barça Innovation Hub (BIHUB), ha signat un acord amb Pixellot, una empresa tecnològica esportiva especialitzada en el sector audiovisual, per desenvolupar sistemes d’enregistrament automatitzat i tractament d’imatges de la pràctica esportiva ordinària que es genera a les instal·lacions del Club, principalment a la Ciutat Esportiva i a l’Estadi Johan Cruyff. Gràcies a aquesta aliança, el Club es convertirà en un banc de proves per desenvolupar nous productes de visionat i enregistrament automatitzat d’entrenaments i partits basats en la intel·ligència artificial, amb l’objectiu de millorar els processos d’anàlisi tècnica i tàctica que duen a terme els responsables dels diferents esports professionals del Club. Aquests nous productes també s’implementaran en la metodologia de treball de les Barça Academy. 

Pixellot ja fa tres anys que proveeix el Club d’aquesta tecnologia amb càmeres automatitzades instal·lades a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, i més recentment a l’Estadi Johan Cruyff, que enregistren tota l’activitat esportiva que es realitza diàriament en aquestes instal·lacions sense necessitat de cap operador. Ara, com a resultat d’aquest acord, Pixellot es converteix no només en un proveïdor sinó en un col·laborador d’innovació del FC Barcelona. Això suposa, entre altres serveis, que destinarà personal propi per treballar conjuntament amb els tècnics i analistes esportius del Club en la cerca de millores i de nous productes que s’implementin en l’àmbit del Barça, però també que puguin comercialitzar-se en altres clubs, acadèmies i escoles de diferents disciplines esportives d’arreu del món, i que convertirà el Club, de la mà de Pixellot, en un centre d’innovació de referència pel que fa a les solucions d’enregistrament automatitzat de la pràctica esportiva. 

La principal utilitat d’aquesta tecnologia resideix en l’enregistrament de partits i entrenaments amb càmeres automatitzades gràcies a la intel·ligència artificial, que permet fer un seguiment de les diferents accions del joc basat en el moviment dels jugadors i de la pilota i, alhora, en l’edició de manera immediata d’uns clips o highlights d’accions prèviament seleccionats pels analistes. Aquestes imatges constitueixen una font d’informació valuosa per als tècnics, ja que els permet analitzar i corregir quasi a l’instant les accions dels esportistes. D’altra banda, aquestes innovacions també tindran la seva implementació més enllà de la Ciutat Esportiva, ja que una de les línies de treball es basarà a crear nous productes de visionat i anàlisi que puguin integrar-se en la metodologia de treball de les Barça Academy del Club d’arreu del món. 

Més enllà de l’ús esportiu, el sistema pot tenir també una finalitat d’entreteniment, ja que una línia de treball de futur serà que part d’aquest contingut pugui formar part de l’oferta de la nova OTT del Club, Barça TV +. 

Declaracions de Marta Plana, secretària de la Junta Directiva i responsable del BIHUB: 

“Aquest acord amb Pixellot compleix amb un dels objectius del Barça Innovation Hub, que és el d’associar-se amb empreses líders en el sector tecnològic per codesenvolupar productes i serveis que aportin una millora al Club, però també al món de l’esport i a la societat en general. En aquest cas, de la mà de Pixellot, i amb la utilització de la intel·ligència artificial, desenvolupem aplicacions per a l’esport, tant en l’àmbit tècnic com en el de gestió. Aquesta tecnologia, per exemple, permet dur a terme un seguiment precís de les accions del joc i dels moviments dels jugadors i automatitzar-ne després l’enregistrament, i això constitueix una font d’informació d’un gran valor qualitatiu de la qual se’n beneficiaran els nostres tècnics i analistes”. 

Declaracions d'Alon Werber, CEO de Pixellot:  

“El nostre equip està entusiasmat d’unir-se al Barça Innovation Hub i accelerar el desenvolupament i l’estratègia de comercialització de la nostra solució d’entrenament i anàlisi. Durant els darrers tres anys hem instal·lat sistemes Pixellot en totes les instal·lacions del Club, incloent-hi el mundialment famós Camp Nou i el Palau Blaugrana, enregistrant milers d’hores d’entrenament i partits en viu. La nostra associació ampliada amb el Club i el Barça Innovation Hub mostra l’interès de l’elit esportiva mundial per millorar el rendiment al camp i a les pistes amb tecnologies líders”.

Sobre Pixellot:  

Pixellot és una empresa tecnològica de solucions automatitzades de producció esportiva que ofereix alternatives assequibles als sistemes tradicionals d’enregistrament, producció i distribució de vídeo per a esdeveniments esportius professionals i semiprofessionals. Fundada el 2013, la solució tecnològica d’intel·ligència artificial de Pixellot consisteix a optimitzar el flux de producció a través de la creació d’una imatge panoràmica de tota la superfície del terreny de joc i, a través de l’aplicació d’algoritmes avançats, permet generar un enregistrament automatitzat i resums. Aquests sistemes de Pixellot són implementats per cadenes de televisió, empreses de producció, clubs, federacions, universitats, escoles, portals esportius i proveïdors de solucions de coaching a tot el món.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut