Vila-real – Barça: Golejada per seguir lluitant la Lliga (1-4)

Els gols de Griezmann, Suárez, Ansu i Pau Torres en pròpia porta, donen un triomf contundent als culers en un partit carregat de rècords

Gran golejada barcelonista a l’Estadi de la Ceràmica (1-4). Els culers han superat amb contundència el Vila-real gràcies als gols de Griezmann, Suárez, Ansu Fati i Pau Torres en pròpia porteria, en un triomf que permet als de Setién seguir lluitant per la Lliga. A més, Suárez ha igualat Kubala com el tercer màxim golejador de la història culer i Ansu ha anotat el gol 9.000 de la història del Club. Pel que fa a Messi, arriba a les 19 assistències a la Lliga i supera la seva millor marca al campionat domèstic.

Inici frenètic

El matx ha començat de manera trepidant, amb un gol matiner per als culers. Bona acció de Sergi Roberto, que ha obert a l’esquerra per a Jordi Alba i la centrada del lateral l’ha acabat rematant dins la seva porteria Pau Torres (0-1, minut 4). Tot i així, la reacció local ha estat imminent i Gerard Moreno, caçant un refús dins l’àrea, ha empatat el duel (1-1, minut 14).

Però el domini inicial culer ha seguit intractable, amb innombrables ocasions i arribades a la porteria d’Asenjo, amb Messi molt actiu entre línies. Precisament, una brutal acció de l’argentí ha servit perquè fes l'assistència a Suárez i l’uruguaià, amb una brutal canonada des de fora l’àrea, ha anotat l’1-2 (minut 20). Un gol que ha servit al 9 culer per entrar al podi dels màxims golejadors de la història del Club, igualant Kubala amb 194 gols.

Les ocasions barcelonistes no cessaven i, finalment, ha arribat el premi del tercer gol: assistència de taló de Messi per a Griezmann i genialitat absoluta del francès per anotar l’1-3 amb una brutal vaselina des de fora l’àrea (minut 45). Amb les dues assistències, Messi ja en suma 19 (23 a totes les competicions) i és la seva millor marca a la Lliga.

Domini culer de principi a fi

Ja a la segona meitat, el guió no ha canviat i el conjunt de Setién ha seguit dominant amb claredat. El tècnic blaugrana ha mogut fitxa i ha fet entrar Riqui Puig i Rakitic, i, posteriorment, Ansu Fati, Braitwhaite i Araújo. Una espectacular combinació entre Vidal, Messi i Sergi Roberto ha acabat amb gol de l’argentí, però el VAR l’ha acabat anul·lant per fora de joc previ del xilè.

Finalment, Ansu Fati ha col·locat la cirereta al pastís amb el quart gol (1-4, minut 86) amb una bona jugada individual. Una diana que ha suposat el gol 9.000 de la història culer, fet que permet a Ansu entrar dins la història. Ja al temps afegit, Messi ha estavellat una pilota al pal, després d’un llançament magistral de falta que hauria suposat el cinquè gol. Finalment, gran victòria culer per seguir lluitant per la Lliga.