Luis Suárez supera Kubala

Luis Suárez supera Kubala

Amb el gol contra l'Espanyol, l’uruguaià arriba als 195 gols marcats en la seva sisena temporada al primer equip

Luis Suárez ha tornat a trencar un rècord. Després de superar una lesió que, juntament amb l’aturada de la competició per la Covid-19, l’ha tingut sense jugar sis mesos, l’uruguaià ha entrat al podi de màxims artillers del Barça gràcies al seu gol davant l'Espanyol. Amb aquest gol, Suárez en suma 195 i ha superat Ladislau Kubala.

Cal recordar que el 9 blaugrana ja venia de batre aquesta temporada els 184 gols de Josep Samitier el 29 d’octubre passat amb la seva diana contra el Valladolid.

Gols i més gols des del 2014

El davanter blaugrana va arribar al club l’estiu del 2014 i des que va veure porteria per primer cop, el 25 de novembre del mateix any contra l’Apoel, no ha parat d’engrandir les seves xifres. La temporada 2014-15 va fer 25 dianes, tot i la sanció de la FIFA; la 2015-16 i la 2016-17 en va transformar 59; la 2017-18 va marcar 37 gols; i el curs passat (2018-19) en va fer 31. Aquesta temporada, Suárez ja ha perforat la porteria rival 18 vegades, tot i haver-se perdut diversos partits per lesió.

Durant els seus sis anys com a culer, el 9 del Barça ha jugat un total de 278 partits entre totes les competicions i els gols han estat repartits de la manera següent: 146 han estat a la Lliga, 23 a la Champions, 19 a la Copa del Rei, cinc al Mundial de Clubs, un a la Supercopa d’Espanya i un a la Supercopa d’Europa.

D’aquests gols, 143 han estat amb la cama dreta, 33 amb l’esquerra i 19 amb el cap. Pel que fa als rivals, el València és l’equip al qual més gols li ha marcat, amb un total de 12, seguit del Reial Madrid, el Sevilla i l'Espanyol, amb 11. Quant als estadis, trobem un quàdruple empat: el Santiago Bernabéu, el Benito Villamarín, Los Cármenes i Riazor són els quatre estadis on més gols ha marcat -a part del Camp Nou-, amb un total de cinc dianes en cadascuna d’aquestes instal·lacions.

Pel que fa a títols, n’ha guanyat ja un total de 13 com a culer: quatre Lligues, quatre Copes, una Champions, dues Supercopes d’Espanya, una Supercopa d’Europa i un Mundial de Clubs.

Marca, però també assisteix

A part de les seves xifres golejadores, l’uruguaià també ha destacat totes aquestes temporades per les seves assistències, amb un total de 97, de les quals 11 han estat en aquest curs. A més, cal recordar que just abans de la lesió, el killer va ser designat millor jugador del desembre a la Lliga, en un mes en què va firmar tres gols i va repartir sis assistències en cinc jornades.

César, el següent

L’uruguaià ja només té dos jugadors per sobre en la taula de golejadors: Leo Messi, amb 630, i César, amb 232. Així doncs, el pistoler blaugrana és a 37 gols de convertir-se en el segon màxim artiller de la història del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut