Ter Stegen, de rècord

El porter de Mönchengladbach encadena 450 minuts de Lliga sense encaixar gol

Número u. Reial Societat, Mallorca, Leganés, Sevilla i Athletic Club s’han topat amb les intervencions d’una figura immensa. Ter Stegen acumula 450 minuts, és a dir, cinc partits sencers, sense recollir la pilota de la Lliga del fons de la xarxa. Una estadística personal de rècord.

La ratxa va començar en l'últim partit abans de l'aturada per la crisi de la Covid-19: l'1-0 contra la Reial Societat; i continua allargant-se en la represa de la competició: 0-4 contra el Mallorca, 2-0 contra el Leganés, 0-0 contra el Sevilla i 1-0 contra l’Athletic Club. En total 450 minuts imbatut en Lliga que superen la seva anterior marca: 442, entre les acaballes del curs 2015/16 i el començament del 2016/17.

Ara, el guardià dels tres pals culers té un altre repte al davant: 652 minuts. Aquesta és la millor marca de Ter Stegen des de la seva arribada al Barça. Uns números assolits entre les temporades 2015/16 i 2016/17, i tenint en compte Lliga i Champions.

Nova normalitat

Des de la tornada al futbol, el Barça és l’únic equip que ha deixat la porteria a zero. En aquesta extraordinària quotidianitat viu instal·lat el porter de Mönchengladbach amb intervencions de mèrit; per posar alguns exemple, a Son Moix davant Kubo o al Sánchez Pizjuán davant Ocampos.

Durant aquesta temporada, els barcelonistes han mantingut 15 vegades la seva porteria a zero: dotze a la Lliga, dos a la Champions i un a la Copa del Rei. I Ter Stegen és un dels principals responsables. L’1 ha encaixat 34 gols en 38 partits, és a dir, una mitjana inferior a un gol per partit.

Més de quatre anys sense encadenar cinc partits imbatuts

Ter Stegen és la clau mestra que explica els cinc partits consecutius sense encaixar gol. Un càlcul que no es veia en la porteria barcelonista des del final de la campanya 2015/16. Una ratxa que s’allargaria fins a l’inici del següent curs i que acabaria en vuit partits sense experimentar l’amargor del gol.

0-8 contra el Deportivo de la Corunya, 6-0 contra l'Sporting de Gijón, 0-2 contra el Betis, 5-0 contra l'Espanyol, 0-3 contra el Granada, 2-0 contra el Sevilla a la final de la Copa del Rei i, ja en la següent temporada, 0-2 contra el Sevilla en l'anada de la Supercopa d'Espanya i 3-0 contra el conjunt andalús en el partit de tornada. En aquella ocasió, Claudio Bravo va defensar els tres pals culers en cinc d'aquells enfrontaments i el teutó, en tres.

Ara, el de Mönchengladbach, en els duels més propers del Barça en Lliga, Celta, Atlètic de Madrid i Vila-real, intentarà fer més petita la porteria culer per engrandir les estadístiques d’imbatibilitat. Amb la seguretat i tranquil·litat que el caracteritzen.