4 moments que defineixen Ter Stegen

4 moments que defineixen Ter Stegen

Celebrem el 28è aniversari de l’alemany analitzant la seva figura al FC Barcelona

Ter Stegen compleix 28 anys. Un nom que vola partit rere partit per evitar gols. Un dels porters més destacats de la història blaugrana, caracteritzat per la seva tranquil·litat sota els pals. Aquest 30 d’abril, en l’aniversari de l’alemany, repassem 4 moments que expliquen el seu joc i la seva personalitat.

1. Una primera mà robusta

El porter del Barça intervé poc. Fins i tot, de vegades, en una sola aproximació, decisiva per al resultat final. Per tant, estar sota els pals blaugrana requereix concentració del primer fins a l’últim segon. Una capacitat que el de Mönchengladbach va demostrar des del seu debut. Corria el minut 91, el FC Barcelona guanyava per 1-0 l’APOEL i, en l’únic xut perillós dels xipriotes en aquella jornada 1 de la Campions 2014-15, va aparèixer el ferm guant dret d’un Ter Stegen quasi inèdit.

Aquesta no seria l’única mà forta que ha exhibit l’alemany amb el Barça. Perquè moltes vegades el palmell, tant el dret com l’esquerre, han repel·lit xuts potents del fons de la xarxa. Una quietud que aquest porter de mentalitat robusta ha mantingut ocasió rere ocasió gràcies al seu catàleg infinit d’intervencions. Fins a 591 parades en 224 partits. Cal destacar el recital que va signar al Clàssic del 2017 al Bernabéu; és el partit de Lliga on ha efectuat més accions decisives, un total de 12. En els escenaris imponents deixa una marca indeleble. 

2. Una reacció veloç

Els seguidors del Bayern de Munic ja celebraven el gol de Lewandowski. Però sobre la mateixa línia de calç, un mur va virar la glòria cap al cantó barcelonista. Era el minut 39 de la tornada de les semifinals de la Champions 2014-15 i l’elenc bavarès buscava cagirar el marcador i l’eliminatòria. La figura grisa, agenollada a terra després d’una intervenció a boca de canó, es va refer a la velocitat de la llum per completar una de les aturades més memorables.

Una parada sempre recordada en la tornada de semifinals de la Champions 2014/15 davant el Bayern de Munic
Una parada sempre recordada en la tornada de semifinals de la Champions 2014/15 davant el Bayern de Munic

I ja sabem que la mecànica alemanya pot repetir l’extrema dificultat. Més endavant demostraria, de nou, la seva velocitat de reacció. Aquesta vegada amb una doble negació de gol al Sevilla al Camp Nou en la passada competició regular. Dues aturades que van engrandir les seves estadístiques salvadores amb el FC Barcelona. Unes xifres que, des de la seva arribada i comptabilitzant totes les competicions, reflecteixen una mitjana de 61% d’efectivitat en aturades; sens dubte, un argument de pes per veure victòria culer rere victòria. De fet, no és casualitat que el teutó sigui el jugador que més jornades ha enllaçat sense perdre en la història de la Liga: 42, entre el 2016 i el 2018. 

3. Dues assistències mil·limètriques

El domini i la precisió de Ter Stegen amb els peus va més enllà de la construcció del joc des de la zona defensiva. Perquè el guardià dels tres pals barcelonistes també ha adoptat la figura d’assistent de gol. En concret, aquesta temporada 2019-20. En la jornada 7 de la Lliga, l’1 que mai perd la pilota de vista, amb la cama esquerra, va connectar amb Suárez per obrir el marcador al camp del Getafe. Una acció que repetiria mesos més tard, a la jornada 16, davant el Mallorca. Encara que també serviria per encetar el compte golejador culer, aquesta vegada l’assistència seria amb la cama dreta i cap a Griezmann.

Unes fites històriques. Perquè són les úniques assistències d'un guardià dels tres pals del FC Barcelona en un partit de Lliga en el segle XXI. 

Dues assistències que van elevar el control i l’efectivitat de l’1 amb la pilota als peus. Els seus registres d’ençà que és blaugrana han oscil·lat entre el 88% i el 76% d’encert. I ni més ni menys que en una quantitat elevada de passades; 1.097 aquest curs. Perquè la seva importància en la construcció del joc és transcendental. Partit rere partit, l'últim home barcelonista, o en aquest cas el primer, demostra ser un porter valent i encertat en la passada.

4. Una recuperació de pilota salvadora

Ter Stegen va començar al món del futbol sent migcampista. Un mig del camp que el 8 de març del 2017 ocuparia sobtadament amb la vestimenta vermella de porter. Verratti, en un horitzó llunyà, tenia el desèrtic marc culer. Però no s’esperava que l’1 culer, que havia pujat a l’atac per rematar, li prengués netament la pilota per darrere. Després d’aquesta miraculosa recuperació, el sempre perseverant teutó va ser objecte de falta. Un tir indirecte que desembocaria en una remuntada històrica: Barça 6 - PSG 1.

Una acció més que defineix Ter Stegen. Un porter modern, fred, segur, que transmet que qualsevol partit es pot guanyar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut