Mallorca – Barça: Un retorn triomfal (0-4)

Els gols d’Arturo Vidal, Braithwaite, Jordi Alba i Messi permeten als de Quique Setién sumar els primers tres punts després de l’aturada pel coronavirus

El FC Barcelona reprèn aquesta Lliga 2019-20 amb força. Després de gairebé 100 dies sense futbol, l’equip dirigit per Quique Setién ha guanyat contra el Mallorca (0-4), en el primer partit després de l’aturada pel coronavirus, i seguirà comandant la taula classificatòria.

Elèctric i amb una alta concentració en l’inici, moment clau en el triomf final, el Barça ha demostrat les seves ganes des del primer minut i s’ha pogut endur els tres punts. El Mallorca ho ha intentat i ha posat a prova Ter Stegen en alguna ocasió, però el gol matiner d’Arturo Vidal ha trastocat els plans dels de Vicente Moreno, que han anat a remolc. Braithwaite, abans del descans, ha ampliat distàncies, mentre que Jordi Alba i Leo Messi, en el tram final, han acabat de sentenciar.

Pocs segons per celebrar el primer gol

Des del xiulet inicial fins al gol d’Arturo Vidal han passat segons. Una jugada iniciada per una recuperació de De Jong que Jordi Alba ha transformat en una assistència per al xilè, que ha estrenat l’electrònic amb un cop de cap (0-1, min 1).

Una diana que ha permès al líder començar fortíssim, dominant el joc i creant ocasions de perill. A més, Ter Stegen ha evitat els intents del Mallorca, que han avisat per primer cop en el minut 21, amb una rematada de Kubo que el porter alemany ha desviat amb una bona aturada.

Però finalment ha estat Braithwaite qui ha pogut veure porteria, en una jugada amb molts futbolistes blaugrana abocats a l’atac. El danès, que ha rematat potent i col·locada una assistència amb el cap de Messi (0-2, min 37), ha pogut transformar el seu primer gol com a blaugrana per ampliar distàncies abans del descans.

Torna Luis Suárez

A la represa, el Mallorca ha intentat reaccionar, però ha tingut dificultats i li ha faltat eficàcia. Així, el Barça ha estat el que ha continuat arribant amb més sensació de perill. De fet, Braithwaite ha estat a punt de fer el seu segon gol, després d’una bona assistència de Messi, però una genial aturada de Manolo Reina ho ha evitat (min 59).

Això en uns primers minuts de la segona meitat en què han entrat Rakitic –ha disputat el seu partit número 300 amb el Barça– i Luis Suárez, que ha reaparegut després de la lesió, a més d’Arthur i Semedo. Quatre canvis en 20 minuts que han estrenat la nova normativa de fins a cinc canvis per partit (més tard també ha entrat Junior Firpo) i que ha permès fer rotacions i donar descans als jugadors.

Jordi Alba i Messi sentencien

Enmig d’aquest moviment de banquetes, també del Mallorca, ha arribat el gol de la tranquil·litat definitiva, obra de la societat Messi-Jordi Alba. Així, una passada en profunditat de l’argentí ha estat aprofitada pel lateral de l’Hospitalet, que ha encarat Reina i ha batut el porter de l’equip balear (0-3, min 79).

Un gol, però, que no ha estat l'últim, perquè Messi ha pogut ampliar els seus registres en el temps afegit, després de perfilar-se per enviar un xut sec ajustat al pal (0-4, min 93). Amb tres punts més a la butxaca, doncs, el proper dimarts els de Quique Setién estrenaran un Camp Nou sense públic per rebre el Leganés (dimarts, 22 hores).