Superar Zarra i Pelé, els dos propers reptes històrics de Leo Messi

Superar Zarra i Pelé, els dos propers reptes històrics de Leo Messi

L’astre argentí podria convertir-se en el jugador amb més trofeus Pitxitxi i en el futbolista que ha marcat més gols en un mateix club

El futbol és a punt de tornar. I, amb ell, Leo Messi. El principal objectiu del Barça, i també del crac argentí, en aquests darrers mesos de competició és guanyar els dos títols que queden en joc, com són la Lliga i la Champions. Però, en el camí, el capità blaugrana podria batre dues marques històriques i superar dos mites futbolístics com Zarra i Pelé. Al primer li podria treure el rècord de jugador amb més trofeus Pitxitxi. Al brasiler, la fama de ser el jugador que més gols ha marcat amb un únic equip.

El 7è Trofeu Pitxitxi?

Actualment, Leo Messi és líder de la classificació de màxim golejador de la Lliga amb 19 gols anotats, cinc més que Karim Benzema. Si aconsegueix mantenir la distància, aconseguirà el seu setè Trofeu Pitxitxi i es convertirà en el futbolista que n’acumula més al llarg de la història, amb què superarà els sis que va aconseguir Telmo Zarra.

Messi i Zarra, 6 trofeus Pitxitxi cadascun

El jugador amb més gols marcats en un mateix club?

Un altre rècord que podria superar Messi és el de Pelé. El brasiler, que va sumar 643 gols amb el Santos, és el futbolista de la història amb més dianes marcades amb un mateix club. Però Messi el segueix de ben a prop, perquè en suma 627 amb el Barça. Es troba, doncs, a només 16 gols, amb un mínim de 12 partits per disputar-se (els 11 de la Lliga i la tornada dels vuitens de la Champions contra el Nàpols).

mini_3200x2000_Messi_Pele

Però...

Què més pot assolir Messi aquesta temporada?

Si, finalment, la Lliga i la Champions acaben a les vitrines del Club, l’argentí podria obtenir de la seva llista tres reptes més:

  • Aconseguir la cinquena Champions. Messi es col·locaria segon en la classificació de jugadors que més vegades han guanyat l’Orelluda, a una de Gento, que és el líder en solitari (6).
  • Aixecar la novena Lliga en 12 anys. O, el que és el mateix, la seva onzena Lliga de les 16 que ha disputat. Unes xifres escandaloses que demostren l’hegemonia del Barça en l’era Messi.
  • Igualar Giggs com el futbolista amb més títols amb un mateix club. Actualment, Messi en suma 34. En cas d’assolir la Lliga i la Champions, igualaria el llegendari jugador del Manchester United Ryan Giggs, que en va guanyar 36.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut