El FC Barcelona llança la seva plataforma d'streaming digital 'Barça TV+' amb més de 3.000 vídeos i 1.000 hores de contingut

El FC Barcelona llança la seva plataforma d'streaming digital 'Barça TV+' amb més de 3.000 vídeos i 1.000 hores de contingut

El Club també posa en marxa la versió Premium del seu programa de fidelització ‘CULERS Membership’, que garanteix un accés privilegiat a tot l’ecosistema de productes digitals

El FC Barcelona llança avui la seva nova plataforma de streaming digital Barça TV+ i el seu programa CULERS Premium Membership. Es tracta de dues propostes clau dins el nou ecosistema de productes i serveis digitals que el Club està implementant en el marc de la seva nova estratègia digital, basada en una nova manera de relacionar-se amb els seus fans arreu del món per tal d’adaptar-se als nous hàbits de consum de les audiències globals.

El Barça -actualment líder en l’entorn digital, on és l’entitat esportiva més seguida amb més de 350 milions de seguidors i amb més engagement amb els fans amb més de 1.400 milions d’interaccions – fa així un nou pas en el seu objectiu d’apropar-se als seus seguidors a nivell global i arribar a ells directament, sense intermediaris, a través de la creació de plataformes pròpies que li permetin conèixer-los millor. Tot, amb l’objectiu de poder-los oferir experiències i continguts adaptats a les seves necessitats i preferències, alhora que permetrà potenciar aquesta via de negoci, que s’ha de convertir en una de les principals fonts d’ingressos ordinaris de l’Entitat.  

‘Barça TV+’, la nova televisió digital del Barça

La nova plataforma digital de continguts audiovisuals del FC Barcelona estarà disponible a nivell global a través del web i de l’app del Club, i per a tots els dispositius -ordinador, tablet, mòbil i televisió a través de la tecnologia cast-, en tres idiomes, català, castellà i anglès. En aquesta, els usuaris podran trobar més de 1.000 hores de contingut i més de 3.000 vídeos 100% Barça, dels quals també podran gaudir sota demanda.

Entre els continguts de la plataforma cal destacar sèries exclusives i documentals de creació pròpia que es trobaran sota la categoria ORIGINALS, entre els quals Ready! Antoine Griezmann’s Challenges, on el davanter del primer equip desafia els seus amics del món de l’esport amb activitats sorpresa, o Orígens, que aportarà una visió més propera i mai vista fins ara sobre la trajectòria dels jugadors a través d’entrevistes personals i dels testimonis de les seves famílies i amics. D’altra banda, a Descobrint Barcelona mostraran a l’audiència quins són els seus llocs preferits de la ciutat, mentre que amb la producció El Buscamites, diferents llegendes blaugrana compartiran com ha estat la seva trajectòria després de deixar el futbol professional.

El Barça Femení també comptarà amb la seva pròpia sèrie Nascudes per jugar, que oferirà el retrat més personal de les seves jugadores, mentre que L’Àlbum repassarà l’experiència vestint la samarreta blaugrana de diferents jugadors que ja formen part de la història del Club, mentre que El 9 estarà protagonitzada pels millors davanters culers. Així mateix, Barça TV+ oferirà el documental 100% Tito, dedicat a la figura de l’entrenador i l’equip que van conquistar el títol en la inoblidable Lliga dels 100 punts.

A la plataforma de streaming també es podran trobar en diferit i on demand els partits del primer equip de futbol, mentre que serà possible gaudir de partits en directe i en diferit del Barça B, el Barça Femení, els esports professionals i de les categories formatives del Club. Així mateix, la plataforma oferirà l’emissió en directe per tot el món de Barça TV, que a més d’estar disponible en català i castellà també ho estarà en anglès; juntament amb continguts històrics del FC Barcelona, entre els quals les últimes cinc temporades de futbol completes, juntament amb 65 partits que han marcat la història del barcelonisme com les finals de la Copa del Rei o de la Copa de Campions de Wembley, París, Roma, Londres i Berlín. Els aficionats blaugrana també podran gaudir del millor i més ampli contingut behind the scenes i de la millor recopilació d’imatges de la trajectòria i de les diferents accions de joc dels jugadors del Barça.

‘CULERS Premium Membership’, un accés privilegiat a l’ecosistema digital Barça

El llançament de la nova plataforma de streaming del Barça va lligada a la posada en marxa de la versió Premium del  programa de fidelització CULERS Membership, que unirà tots els col·lectius d’aficionats que estimen el Barça, reforçant la seva vinculació emocional i el seu sentiment de pertinença a l’Entitat, oferint a més un accés privilegiat a tots els continguts digitals del FC Barcelona.

Així, CULERS Premium Membership oferirà accés a tots els serveis i productes digitals posats en marxa pel Club. Això vol dir que tots aquells que se subscriguin al programa, a més de rebre el seu carnet físic personalitzat, podran gaudir d’una sèrie d’avantatges i beneficis en aquest ecosistema de productes i serveis digitals integrat, com per exemple accés complet a tots els continguts de Barça TV+, accés a descomptes a la botiga online de la Barça Store del Camp Nou, descomptes a ticketing, promocions exclusives dels partners del Club, participar en jocs i sorteigs setmanals, etc.

Amb aquesta modalitat Premium, el Club aporta una nova dimensió al seu programa de fidelització CULERS Membership, posat en marxa recentment i que és una evolució de l’antic programa Barça Fans, que dona als seus membres la possibilitat de participar en jocs i concursos lligats al Club, accedir a certs continguts sota registre o dir-hi la seva al Mur Culer.

Modalitats de subscripció: sota registre o de pagament

Barça TV+ estarà disponible de manera gratuïta sota registre o bé sota subscripció de pagament mensual de 3,99 euros al mes. En el primer cas, els aficionats podran tenir accés a una sèrie de continguts limitats de la plataforma. En el segon cas, els seguidors culers podran tenir un accés il·limitat a tots els continguts de la plataforma.

D’altra banda, el nou programa CULERS Premium Membership, que ara es llança com a novetat, estarà disponible sota subscripció anual de 29,99 euros a l’any i permetrà l’accés privilegiat a tots els serveis i productes digitals Barça, entre el quals el contingut il·limitat de l’OTT.

Per als socis del Barça, l’opció Premium del programa de CULERS Membership i l’accés a tots els continguts de l’OTT Barça TV+ serà gratuït, mentre que els penyistes tindran un descompte del 50% en la subscripció.

L’evolució cap a una marca global d’entreteniment

Amb aquests dos llançaments, el FC Barcelona avança en la implementació, en línia amb les previsions establertes, de la seva nova estratègia digital presentada el 3 de febrer passat en l’acte Barça Digital Vision: Posicionament, Estratègia i Projectes Digitals, celebrat a Barcelona. Una estratègia de la qual també forma part el llançament –a mitjans del mes de maig- de l’e-commerce de la Barça Store del Camp Nou i que comportarà una evolució en el model de finançament del Club, amb què el negoci digital passarà a convertir-se en els propers cinc anys en una de les seves principals fonts d’ingressos ordinaris, i això contribuirà que continuï sent un referent tant dins com fora del camp. A diferència d’altres entitats esportives, la totalitat de la facturació del FC Barcelona prové de la indústria de l’esport. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de seguir sent líder en un entorn cada cop més competitiu, el Barça busca evolucionar per convertir-se en una marca global d’entreteniment. I ho fa creant continguts Premium al voltant de l’esport, tant de ficció com de no-ficció, i s’adapta així a les noves formes de consum -especialment de les noves generacions-, en un nou entorn on competeix per l’atenció, no només amb altres entitats esportives, sinó també amb grans corporacions, plataformes de continguts i altres formats com els videojocs.  

Per tal de poder desenvolupar aquesta nova estratègia digital, el Barça compta amb dos instruments fonamentals: Barça Studios, l’ens que centralitza la creació, producció i comercialització de continguts audiovisuals del Club, que nodrirà els diferents productes digitals del FC Barcelona (com les recentment anunciades sèries de ficció inspirada en la Masia i d’animació, ‘Talent Explorers’), i el projecte FRM (Fan Relationship Management), que permetrà recollir les dades obtingudes a través de les plataformes pròpies impulsades per l’entitat blaugrana per tal d’identificar les seves preferències i així poder-los  oferir allò que sigui més rellevant per a ells en tot moment.

Declaracions d’Oriol Tomàs, vicepresident de l’Àrea Comercial

“El FC Barcelona vol seguir sent un Club de referència tant dins com fora del camp i continuar sent l’entitat esportiva líder en la generació d’ingressos. En aquest sentit, la creació d’aquest nou ecosistema de productes digitals obre per a nosaltres una nova via de negoci, que esperem que en els propers anys es converteixi en una de les principals fonts d’ingressos ordinaris del Club, ajudant-nos  a seguir creixent i a seguir sent competitius en un entorn cada cop més sofisticat”.

“Així mateix, productes com Barça TV+ i el programa CULERS Premium Membership ens ajuden, a més, a apropar  el Club als nostres seguidors arreu del món, consolidant així l’expansió global de la marca Barça.”

Declaració de Dídac Lee, directiu responsable de l’Àrea Digital del FC Barcelona

“Barça TV+ és la peça clau, la joia de la corona, dins la nova estratègia digital del Club i, sens dubte, la millor manera d’arribar a tots els nostres seguidors arreu del món. Es tracta d’un producte únic que oferirà als aficionats una nova forma de consumir Barça allà on vulguin i quan vulguin amb continguts exclusius i diferents que estaran disponibles sota demanda”.

“Així mateix, el programa CULERS Premium Membership ens permetrà aprofundir en el sentiment de pertinença d’aquests seguidors a la família Barça. Es tracta, per tant, de dos productes que ens ajudaran a apropar el Club i els seus valors als nostres fans, a connectar amb noves audiències i a reforçar la marca del FC Barcelona a nivell global”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut