Recuperar-se en temps de pandèmia

Recuperar-se en temps de pandèmia

Tant el Dr. Lempainen, que va operar Hiroki Abe a Finlàndia, com els serveis mèdics del FC Barcelona i de la Federació Japonesa de Futbol coordinen amb èxit i per via telemàtica el procés de recuperació que segueix el davanter del Barça B al Japó

Hiroki Abe es va lesionar el 2 de febrer al camp del Prat. El davanter japonès va substituir Kike Saverio en el minut 68 i, poc després, en el 81, va haver d'abandonar el terreny de joc per una lesió. Dies després, l’11 de febrer, Hiroki Abe va ser operat amb èxit a Turku (Finlàndia) pel doctor Lasse Lempainen d'una ruptura del tendó proximal del bíceps femoral de la cuixa dreta. Fins llavors, Hiroki Abe estava sent una peça important en l'equip de Garcia Pimienta. El jugador japonès havia jugat 20 partits de Lliga i havia sumava 4 gols. Aquell dia, a Finlàndia, va començar un període de recuperació que, si escau, ha estat atípic. Un procés diferent que ha fet que hi hagi hagut d'haver una coordinació perfecta entre totes les parts mèdiques implicades.

I és que la crisi sanitària de la Covid-19 i el posterior confinament mundial va sorprendre Hiroki Abe al seu país, el Japó, recuperant-se de la lesió per arribar a temps als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. El govern nipó va decretar l'estat d'alarma el 7 d'abril i, tot i que allà el confinament no era obligatori sinó recomanat, va provocar que el procés de recuperació d'Hiroki Abe patís una sèrie de modificacions que va fer que hi hagués d'haver una gran coordinació entre el cirurgià que el va operar, el Dr. Lasse Lempainen, el metge del Barça B, el Dr. Xavier Valle, i el metge de la Federació Japonesa de Futbol, ​​el Dr. Tateishi, que feia el seguiment diari de la lesió del davanter japonès. Un procés de recuperació que el 24 de març va deixar de tenir els Jocs Olímpics de Tòquio com a objectiu, ja que va ser aquest dia quan el Comitè Olímpic Internacional va decidir ajornar-los fins a l'estiu del 2021. Aquell dia, Hiroki Abe va deixar de tenir la pressió de tot un país que volia veure'l liderar la selecció olímpica i va poder centrar-se en un únic objectiu: estar a punt per iniciar la temporada 2020-21 amb el Barça B.

Quarantena fins l'1 de luliol

Hiroki segueix al Japó. La quarantena de 14 dies decretada pel Govern espanyol per a totes les persones que arribin de l'estranger es prolongarà fins l'1 de juliol, així que el davanter no tornarà a Barcelona fins passat aquest dia per no veure frenat el seu procés de recuperació durant dues setmanes. Fins a aquest moment, fins a aquesta primera setmana de juliol, seguirà vigent el procés de reunions telemàtiques setmanals entre el Dr. Lempainen, el Dr. Valle i els serveis mèdics de la Federació Japonesa. I és que la coordinació ha estat absoluta. Exemplar, tot i la situació de crisi sanitària. Tant que des del Barça no s'amaga la satisfacció amb l'estat físic actual d'un Hiroki Abe que ha estat monitoritzat i controlat en cadascuna de les fases de la seva recuperació que ha dut a terme al Japan Institute of Sports Sciences, primer, i ara en el Zozo Park Honda Football Area.

Durant tot el procés s'ha seguit el protocol dissenyat fa temps per a aquest tipus de lesions entre el Dr. Lasse Lempaien i els serveis mèdics del FC Barcelona. De manera periòdica, cada setmana s'han rebut a Barcelona els vídeos de la feina diària d'Abe. Els primers van ser de treballs específics centrats a millorar la força, la coordinació, la mobilitat i progressivament s'ha evolucionat a la introducció de la cursa, incrementant la complexitat de les accions i la velocitat, fins als actuals esprints i cops de pilota.

La recuperació, supervisada per Kikushima i Hotta, els dos fisioterapeutes de la Federació Japonesa de Futbol, ​​va, per tant, pel bon camí. A Hiroki només li queda el tram final. Tornarà a Barcelona al juliol, per controlar el seu estat i seguir el seu procés de recuperació amb la resta del grup, i a l'agost viatjarà al Japó per complir a casa l'última etapa abans d'incorporar-se a la pretemporada del Barça B prèvia a l'inici de la temporada 2020-21. La seva haurà estat la primera recuperació d'una lesió en confinament i a l’estranger del Barça B. Una lesió que ha fet que hagin hagut d'estar permanentment connectats i coordinats tots els serveis mèdics implicats. Una coordinació que ha estat un èxit, tot i la crisi sanitària mundial, i que ha establert les bases de com actuar si en un futur torna a produir-se una emergència sanitària com la de la Covid-19 enmig de la recuperació d'un jugador a l'estranger.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut