La dada del dia | 6: Les competicions on va marcar Pedro al 2009

La dada del dia | 6: Les competicions on va marcar Pedro al 2009

El davanter exblaugrana es va fer un lloc a la història del futbol el 2009 després de convertir-se en el primer jugador a marcar en totes les competicions

D’Abu Dhabi al cel. Un 16 de desembre de 2009 un jove futbolista canari de 22 anys va entrar en els llibres d’història com el primer de tots els temps a marcar almenys un gol en totes les competicions en una mateixa temporada -2009/10-. El món del futbol sempre recordarà a l’exblaugrana Pedro Rodríguez com el primer a aconseguir aquesta fita sense precedents. L’extrem esquerre de Santa Cruz de Tenerife ho va assolir gràcies a un gol que va classificar al Barça per la final del Mundial de Clubs del 2009, un títol que tres dies després els blaugranes acabarien aixecant al cel d’Abu Dhabi per acabar consolidant el primer sextet de la història del Club.

El canari va debutar amb el primer equip un 12 de gener de 2008 davant el Múrcia. Eren els seus primers partits amb el Barça de Frank Rijkaard, unes aparicions puntuals que combinava amb la seva formació al filial blaugrana. No es va consolidar al Camp Nou fins a la temporada 2009/10, però no li van fer falta ni sis mesos per deixar una petjada golejadora que acabaria sent eterna. Sis competicions, sis gols i sis títols. Llegenda.

San Mamés, l’inici d’un rècord únic

Pedro Rodríguez va veure porteria per primera vegada amb el primer equip un 16 d’agost de 2019 a San Mamés, en l’anada de la Supercopa d’Espanya contra l’Athletic Club de Bilbao. Poc més d’una setmana més tard, a Mònaco, el jove davanter ja va entrar directament en la història blaugrana després de marcar el gol de la victòria -a la pròrroga davant el Xakhtar Donetsk- que donaria al Club la seva tercera Supercopa d’Europa -el cinquè dels sis títols que acabaria aixecant aquella temporada el Barça de Pep Guardiola-. Després va venir el Dinamo de Kíev i la Champions, l’Almeria i la Lliga i la Cultural Leonesa i la Copa del Rei.

Celebració del títol de campió de la Supercopa d’Europa 2009/10, amb un gol de Pedro en la pròrroga davant el Shakhtar Donetsk ucraïnès

Celebració del títol de campió de la Supercopa d’Europa 2009/10, amb un gol de Pedro en la pròrroga davant el Shakhtar Donetsk ucraïnès

Un últim pas, el Mundial de Clubs

El futbolista tinerfeny es plantava a Abu Dhabi amb l’oportunitat d’assolir una doble efemèride, una col·lectiva i una individual: per una banda aconseguir el famós sextet i completar un any natural de somni, i per l’altra erigir-se com el primer jugador de la història del futbol en marcar en totes les competicions possibles en la mateixa temporada. Amb aquest objectiu entre cella i cella, Pedro no només va marcar a la semifinal davant l’Atlante mexicà, sinó que també ho va fer a la final contra l’Estudiantes de la Plata argentí al minut 87. Passada de Xavi Hernández, refús de la defensa, assistència de Gerard Piqué i cop de cap de Pedro per enviar, in extremis, la final a la pròrroga, on Leo Messi va acabar de sentenciar el Mundial de Clubs amb una obra d’art.

Pedro Rodríguez celebra el gol de l'empat a la final del Mundial de Clubs l'any 2009 / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Fa gairebé un any, el 29 de maig de 2019, el canari va tornar a signar un capítol en el llibre de rècords del futbol. A l’Estadi Olímpic de Bakú, a l’Azerbaidjan, Pedro va guanyar l’Europa League amb el seu actual equip, el Chelsea, i va ser protagonista amb un gol al minut 60, una diana que el va convertir en el primer jugador de la història en marcar a totes les finals europees: Lliga de Campions, Supercopa d’Europa i Europa League.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut